40 skolelærere fra Mariagerfjord Kommune på skolebænken med plastpensum

40 skolelærere fra hele Mariagerfjord Kommune deltog for nylig i en temadag om plast, hvor de blev undervist af to af kommunens plastvirksomheder samt af repræsentanter fra Plastindustriens sekretariat.

Del:

Uddannelsesdagen bød på besøg hos Nordens største virksomhed inden for genanvendelse af plast Aage Vestergaard Larsen A/S i Mariager og et besøg hos legetøjsfabrikken dantoy i Hobro samt en workshop med fysik- og kemiforsøg på Mariagerfjord Gymnasium i Hobro faciliteret af Plastindustrien.

Arrangementet blev afholdt som en del af konceptet ”den åbne skole”, der er en del af folkeskolereformen, hvor der eksempelvis er et større samspil mellem skolens lærere og det lokale erhvervsliv.

Erhvervsplaymaker i Mariagerfjord Kommune Peter Bertelsen udtaler til Nordjyske Stiftstidende:

– Formålet med dagen er at skabe et mere formaliseret samarbejde mellem skole og erhvervslivet og samtidig give lærerne ny viden, som de kan tage med sig hjem i klasselokalet.

Derfor var innovationskonsulent Rasmus Grusgaard og uddannelseskonsulent Jo Dietrich – begge fra Plastindustrien – inviteret med til dagen for at undervise de 40 lærer i plastforsøg.

Formålet var at give lærerne et kompetenceløft ved at vise dem de relevante virksomheder inden for de forskellige områder.

Uddannelseskonsulent i Plastindustrien, Jo Dietrich, fortæller:

– Det var en fornøjelse at have lærerne med på virksomhedsbesøg. Hos dantoy fik alle et godt indblik i, hvordan en plastproduktion foregår med meget genkendelige legetøjsprodukter, som stort set alle danskere har været i kontakt med på et tidspunkt i deres liv.