Dansk legetøj bliver nu produceret i bioplast baseret på sukkerrør

Den danske legetøjsproducent dantoy har netop lanceret en helt ny linje legetøj produceret af bioplast fremstillet af sukkerrør. BIO linjen produceres med det samme udstyr og på de samme anlæg som dantoys andre produkter.

Del:

På fabrikken i Hobro producerer dantoy legetøj, og sortimentet udvides nu med en linje legetøj lavet af bioplast fremstillet af sukkerrør. Den nye BIO linje understøtter virksomhedens eksisterende fokus på miljøvenligt plastlegetøj, som man trygt kan lade børnene lege med.

Virksomhedens nye BIO linje er lavet af bæredygtigt bioplast fremstillet af sukkerrør fra kontrollerede plantager i Brasilien. På fabrikker forarbejdes sukkerrørene til ethanol, som herefter anvendes til produktion af bioplast.

Den færdige bioplast, som dantoy anvender til den nye BIO linje, er minimum 90% biobaseret og 100% genanvendelig og er desuden godkendt til kontakt med fødevarer. Det nye legetøj lavet af bioplast er af den samme høje, solide kvalitet som det resterende sortiment.

BIO linjen produceres med det samme udstyr og på de samme anlæg som dantoys andre produkter, så det har ikke været nødvendigt at investere i nye store produktionsanlæg.

– Vores BIO linje vil løbende blive udvidet med flere produkter, men vi har ingen planer om at omlægge hele produktionen til bioplast. BIO linjen og vores resterende sortiment komplementerer hinanden godt, og vi giver nu forbrugerne og institutionerne mulighed for selv at vælge, hvad de synes bedst om. Alt vores legetøj er fremstillet i Danmark af miljøvenligt plast, er helt fri for giftige stoffer og er tilmed godkendt til kontakt med fødevarer. For det skal være trygt for forældre at lade børnene lege med vores legetøj, fortæller CEO Marck André Højbjerg Matthiasen.

Om virksomheden:

dantoy har designet og produceret plastlegetøj siden 1964 og fik i 2010 licens til det anerkendte nordiske miljømærke, Svanemærket – og var de første i verden til at producere og lancere Svanemærket legetøj.

Virksomheden har specialiseret sig i at fremstille udviklende plastlegetøj indenfor kategorierne sandkasselegetøj, strandlegetøj, havelegetøj, snelegetøj, køkkenlegetøj, køretøjer og børnehavesæt. dantoys hovedsæde og fabrik ligger i Hobro og har over 50 ansatte.