PUR-sektionen på Building Green: Nøgleordene er højeffektiv og bæredygtig isolering

Plastindustriens PUR-sektion er igen på plads, som udstiller til Building Green-messen i Forum. PUR-sektionen er på standen repræsenteret ved medlemsvirksomheder, der står klar til at fortælle om materialets lave lambda-værdier og lave CO2 emission.

Del:

Plastindustriens PUR-sektion er igen med, når det går løs med Building Green-messen, som foregår den 1.-2. november i Forum på Frederiksberg.

I år har PUR-sektionen opgraderet det grafiske udtryk på standen, men der er stadigvæk primært fokus på de byggetekniske fordele ved at anvende polyurethan- eller polyisocyanurat- (PUR/PIR) isolering. De forskellige produkter bliver brugt i byggeriet udformet som isoleringsplader, isoleringsblokke, sandwichpaneler og som isoloerende kerne i bærende byggeelementer.

En af fordelene ved at repræsentere materialet i fællesskab er at messedeltagerne kan få svar på næsten alt vedrørende celleplast-isolering – som polyurethan eller polyisocyanurat – (PUR/PIR) isoleringen også kaldes – ved at besøge en enkelt stand bemandet med branchens specialister.

Forventer stor interesse for viden om plastisolering

Rasmus Grusgaard, der er sekretær for PUR-sektionen, forventer, at der også i år vil være stor interesse for at få mere information om plastmaterialernes egenskaber med fokus på bæredygtighed og høj isoleringsevne:

– Alle former for isolering kan være med til at forberede bygningers energieffektivitet og at reducere CO2-udledningen. PUR/PIR gør det bare med et meget højt energimæssigt effektivitetsniveau, og det er særligt interessant i forhold til de skærpede energikrav i BR20. Derfor tror jeg, at vi kommer til at opleve en stigende interesse for at vide mere om celleplastisolering i byggeriet fremover. Det tror jeg også vil afspejle sig i løbet af Building Green i lighed med de tidligere år.

Det vil også være muligt at få et faktaark på dansk med yderligere information om de nye miljøvaredeklerationer.

Faktaarket beskriver bl.a., hvordan LCA-studier viser, at den absolut vigtigste livscyklusfase for isoleringsprodukter er brugsfasen. En PUR/PIR isoleringsplade kan således i løbet af dens levetid spare mere end 135 gange den energi, der er blevet brugt til at fremstille den.

Plastindustriens PUR-sektion er at finde på stand nr. 49, og der vil bl.a. være virksomhedsrepræsentanter fra DC-System Insulation A/S, Kingspan Insulation A/S, Covestro A/S, og Tinby A/S, IKO, DOW og BASF

Plastindustriens PUR-sektion

Sektionens medlemsvirksomheder spænder fra mindre, lokale virksomheder til store globale aktører samt råvare- og maskinleverandører.

PUR-sektionens deltagelse på Building Green bliver støttet af en række af sektionens medlemmer:

  • Covestro A/S
  • DC-System Insulation A/S
  • Dow Formulated System
  • IKO BV
  • Kingspan Danmark A/S
  • LOGSTOR A/S
  • Nortec-Cannon A/S
  • Tinby A/S
  • United Foam ApS
  • BASF
  • DOW

Den europæiske organisation PU Europe er også samarbejdspartner i forhold til PUR-sektionens messedeltagelse.