Prøvehus med selvbærende isoleringspaneler er en stor succes

DC-System Insulation A/S begyndte i starten af 2015 opførslen af et prøvehus, hvor virksomhedens selvbærende isoleringspaneler af polyurethan (PUR) bliver afprøvet. Huset står nu færdigt, og bliver flittigt besøgt af både kunder og interesserede studerende.

Del:

DC-System Insulation A/S’ nye prøvehus i Aars, hvor virksomheden også selv har hjemme, står nu færdigt, og er fuldkomment funktionelt. Huset har fungerende toilet, køkken, og adskillige rum, der kunne bebos. Mens der ingen faste beboere er i huset, er der konstant besøg fra både interesserede kunder og studerende.

Prøvehuset er nemlig et eksempel på, hvordan isoleringspanelerne, der både bærer sig selv og taget, fungerer i praksis. De selvbærende isoleringspaneler har mange fordele:

-For det første speeder brugen af selvbærende isoleringspaneler byggetempoet væsentligt op, så klimaskærmen kan være på plads i løbet af 1,5 uges tid, hvis der er tale om et almindeligt parcelhus. For det andet frigør PUR-isoleringspaneler mange ekstra kvm. i et byggeri, da væggens tykkelse bliver reduceret med 50%. I et almindeligt parcelhus vil det betyde ca. 10 kvm., svarende til et børneværelse. For det tredje optager panelerne ikke fugt, hvilket er en garanti imod skimmelsvamp og andre ubehageligheder, fortæller Allan Andersen, der er salgsdirektør i DC-System Insulation A/S.

Prøvehus er en succes hos både studerende og kunder 

Ingeniørstuderende fra Aalborg Universitet har siden opførslens begyndelse fulgt projektet tæt.  Der er i dag censorer i hele huset, der måler forskellige parametre relateret til rumklang, bevægelse, afgasning, energiforbrug og meget mere, for at teste effekten af de nye isoleringspaneler til fulde.

På trods af at isoleringspanelerne har alle de bygningsgodkendelser, de bør have, vil kunderne gerne se produktet i brug, for selv at mærke, hvordan det ville være at bo i et hus med den nye type paneler.

Prøvehuset er perfekt til, at vores kunder på egen krop kan mærke, hvordan der er i huset, både ift. varme, lyd og mere. Vi har hele tiden kunder, der kommer ind og ud af døren. De fleste kan altså godt lide, at have prøvet et nyt produkt før de køber det.

Allan Andersen, Salgsdirektør i DC System Insulation A/S

DC-System Insulation A/S har allerede solgt de første isoleringspaneler af den nye type, og med de mange kunder, der hele tiden besøger prøvehuset, samt åbent hus for kunder, som der er planer for i den nære fremtid, forventer man kun endnu mere salg.