Tinby A/S fremstiller 3D-prototypeemner til udviklingsprojekter

Med erhvervelsen af en 3D-scanner tilbyder den nordfynske produktionsvirksomhed Tinby A/S nu at fremstille specialtilpassede emner til diverse udviklingsprojekter. Det giver store muligheder for test og afprøvning af emner i udviklingsprocessen inden for brancher som fx vindmølleindustrien, hvor komponenter kan være særdeles kostbare at fremstille.

Del:

Hos Tinby A/S, der har hovedkvarter i Søndersø på Nordfyn, og som er en del af den børsnoterede koncern SP Group A/S, tænker man flerdimensionelt.

Ikke mindst efter erhvervelsen af en 3D-scanner, der kan fremstille prototype-emner, som bogstavelig talt er ’til at tage og føle på’.

Fra scan og prototype til formstøbning

Den nye 3D-scanner giver virksomhedens kunder helt nye muligheder:

– Vi er rigtig glade for at kunne tilbyde vores udviklingskunder muligheden for at fremstille i formatet 1-til-1 på vores nye anlæg. Med 3D-modellen kan kunden nemlig for alvor fornemme, hvordan et emne vil tage sig ud i virkeligheden, og det at kunne fornemme dimensionerne kan selvsagt være af stor vigtighed i udviklingsprocessen siger Torben Nielsen, der er adm. direktør hos Tinby A/S

Støbematerialet er det multifunktionelle plast-materiale polyuretan, der i forskellige hårdheder kan anvendes til fremstilling af alt lige fra møbeldele og puslepuder til kabinetter og vinduesprofiler, og som traditionelt set er Tinby A/S’ kernekompetence.

Task Force til udviklingsprojekter

Hos Tinby A/S er det enkelte projekt i fokus, og de teams der er tilknyttet de forskellige produkter, vil i fremtiden have stor gavn af den teknologiske tilføjelse 3D-scanneren er:

– Vi stiller slet og ret know-how og teknologi til rådighed for kunden udover vores produktionsfaciliteter i Danmark, USA, Kina og Polen. Når vi skal samarbejde med en kunde om et udviklingsprojekt, så sker der helt lavpraktisk det, at vi nedsætter et projektteam – et task force – som består fx af ingeniører og andre fagpersoner, der er relevante for det enkelte projekt. Og da ikke to udviklingsprojekter ligner hinanden, er der behov for at gennemtænke det optimale set-up for udviklingen og produktionen sammen med den enkelte kunde fortæller Torben Nielsen.

3D-teknologi, -print og -scanning samt prototypefremstilling indgår i koncernen SP Group A/S’ satsning på at være førende underleverandør inden for teknologier, der skaber fremtiden sammen med koncernens kunder. Udviklingsafdelingen, der har den nyeste tekniske viden, er essentiel for samarbejdet med kunderne:

– På den måde indgår vores udviklingsafdeling i et ressourcestærkt samarbejde med kunden – og vi sætter det produktionsapparat op, der er nødvendigt for at løse opgaven. Vores nye 3D-scanner er således et helt konkret redskab til at afprøve ideer og til at igangsætte et udviklingssamarbejde, som kan ende med at føre vidt, slutter Torben Nielsen.