PUR-isolering kan hjælpe til at leve op til skærpede energikrav i nyt bygningsreglement

PUR-isolering kan hjælpe til at leve op til skærpede energikrav i nyt bygningsreglement.

Del:

For fjerde år i træk er Plastindustriens PUR-sektion med som udstiller på Building Green-messen, der løber af stablen den 28.-29. oktober i Forum.

Hvis deltagerne slår et smut forbi PUR-sektionens stand er der mulighed for at se nærmere på de mange forskellige polyurethan eller polyisocyanurat (PUR/PIR) isoleringsprodukter, der bliver brugt i byggeriet som fx isoleringsplader, isoleringsblokke, kompositpaneler og byggemoduler.

Thomas Brønnum, der er sekretær for PUR-sektionen, forventer, at der i år vil være stor interesse for at få mere information om plastmaterialernes egenskaber med tanke på, at bygningsreglementet BR15 bliver fuldt indfaset fra årsskiftet:

– Alle former for isolering kan være med til at forberede bygningers energieffektivitet og at reducere CO2-udledningen. PUR/PIR gør det bare med et meget højt energimæssigt effektivitetsniveau, og det er særligt interessant i forhold til de skærperede energikrav, der er en del af bygningsreglementet BR15. Derfor tror jeg, at vi kommer til at opleve en stigende interesse at vide mere plastisolering i byggeriet fremover og ikke mindst til Building Green.

På PUR-sektionens stand vil de besøgende også have mulighed for at nærstudere en række generiske miljøvaredeklerationer (MVD’er) for dels PUR/PIR isoleringsplader og dels for PUR-baserede sandwichelementer.

Thomas Brønnum uddyber:

– Vi ved af erfaring, at de generiske miljøvaredeklerationer bliver taget godt imod. Vores oplevelse er, at rigtig mange er glade for at få noget konkret viden stukket i hånden, der understøtter vores argumentation om, at PUR/PIR er en energieffektiv og bæredygtig isoleringsløsning.

Det vil også være muligt at få et faktaark på dansk med yderligere information om de nye miljøvaredeklerationer.

Faktaarket beskriver bl.a., hvordan LCA-studier viser, at den absolut vigtigste livscyklusfase for isoleringsprodukter er brugsfasen. En PUR/PIR isoleringsplade kan således i løbet af dens levetid spare mere end 135 gange den energi, der er blevet brugt til at fremstille den.

Plastindustriens PUR-sektion er at finde på stand nr. 47, og der vil bl.a. være virksomhedsrepræsentanter fra DC-System Insulation A/S, Kingspan Insulation A/S, Covestro A/S og Tinby A/S.

Temadag på Hotel Nyborg Strand: Polyurethan isolerer bedre (opdateret program)