Investering i CNC skal videreudvikle PUR-virksomhed

Dan-Iso A/S har gennem mange år haft stor succes med at producere PUR-produkter til fx fjernvarmesektoren, men nu vil adm. direktør Fin Højgaard gerne vækste endnu mere. Derfor har virksomheden investeret i en CNC-maskine, som gør Dan-Iso A/S i stand til at løse komplicerede fræsningsopgaver for kunderne.

Del:

I øjeblikket er der godt gang i produktionen af forskellige PUR/PIR-produkter til fjernvarmesektoren hos Dan-Iso A/S i Haubro ved Aars i Nordjylland.

Det har imidlertid ikke fået virksomhedens adm. direktør Fin Højgaard til at læne sig tilbage – tværtimod har virksomheden foretaget en større investering i en CNC-maskine af mærket CMS fra leverandøren Gibotech A/S.

– Det er vigtigt, at vi hele tiden udvikler os som virksomhed, og det er den primære årsag til, at vi nu har fundet plads i vores ene produktionshal til en avanceret CNC-maskine. Den investering gør os i stand til at kunne levere komplicerede udfræsede emner ved hjælp af maskinens 3- og 5-aksede teknologi, fortæller adm. direktør og medejer Fin Højgaard.

Han forklarer, at det strategiske sigte med investeringen er at kunne løse endnu flere udviklingsopgaver for virksomhedens kunder:

– Med de nye fræsningsmuligheder kan vi indgå i et endnu tættere udviklingsarbejde med vores kunder om fx udvikling af prototyper og modeller til videreforarbejdning. Maskinen kan fx fræse i PUR/PIR, EPS, træ, EPS, PET og andre gængse materialer med en hårdhedsgrad op til aluminium. Det betyder i praksis, at vi kan hjælpe kunden med at løse rigtig mange forskellige opgaver.

Det er heller ikke en udfordring, hvis kunden efterspørger fræsning af et større emne. Det understreger Fin Højgaard:

– Vi har i løbet af vores testperiode kunne konkludere, at CNC-maskinen kan klare opgaver op til 3000x1460x760mm. (ekskl. værktøj), men vi kan også bearbejde større emner. Det kræver blot, at vi deler de enkelte elementer op og dernæst sammenføjer dem til et færdigt produkt. Og den proces går hverken udover nøjagtigheden eller kvaliteten.

 

Nye produktionsmuligheder og øget synlighed skal give vækst

Dan-Iso A/S har som nævnt en klar ambition om hele tiden at udvikle sig. Forudsætningen for øget vækst er, at virksomheden skal kunne tilbyde kunderne noget nye produktionsmuligheder, der skaber merværdi.

Men der skal også skrues op for synligheden omkring virksomheden ifølge adm. direktør Fin Højgaard:

– Vi vil meget gerne sikre, at vi får fortalt omverdenen og dermed vores potentielle kunder om, hvad vi kan tilbyde fx inden for CNC-fræsning. Derfor har vi også opprioriteret vores eksterne aktiviteter, og det fokus kommer vi til at holde fast i fremadrettet.

Fin Højgaard uddyber:

– Vi har bl.a. fået en ny hjemmeside, og vi arbejder med at få afsat nogle gode casehistorier til forskellige fagmedier. Vores produkter og produktionsmuligheder kan gøre livet lettere for mange kunder, og det budskab skal vi have udover rampen i endnu højere grad.

Dan-Iso A/S er en ordreproducerende virksomhed, der udover at levere isoleringsprodukter til energi- og industrisegmentet også fremstiller isoleringshalvskåle til køleskibe.