Europaministeren besøger Bogense Plast

Ikke-kategoriseret

Bogense Plast har haft fornemt besøg af europaminister Nicolai Wammen (S). Han var interesseret i virksomhedens arbejde med at spare på energien i produktionen.

Del:

Lars Søndergård, journalist

– Det var ministeren, der inviterede sig selv på besøg, fortæller direktør Freddy Tindhof, Bogense Plast og fortsætter:

– Nicolai Wammen er som europaminister meget optaget af, at Danmark når sine mål om at reducere CO2-emissionen, og han havde hørt om vores arbejde med at spare energi på virksomheden.

Bogense Plast har især sat ind på to områder. Man har udstyret sprøjtestøbemaskinerne med frekvensomformere, der populært sagt tilpasser maskinernes ydeevne til det nødvendige behov og dermed sparer el. Desuden er man gået over til frikøling, hvor man udnytter, at udetemperaturen ofte er lav nok til at man kan slukke for vandkølingen, så man sparer kompressorens energiforbrug.

Læs resten af nyheden under annoncen…###REKLAME###

– Vi har i løbet af 10-12 år sparet fem millioner kroner, så vores energibesparelser har også forbedret konkurrenceevnen, udover at forbedre miljøet, forklarer Freddy Tindhof, der lige indskyder en teknisk kommentar:

– Vores frekvensomformere har ikke øget vores cyklustid på maskinerne.

Han kan kun opfordre til, at man kommer i gang med energibesparelser, for vi har nogle af verdens højeste elpriser i Danmark.  Selv om det var en meget overbevist minister, der forlod Bogense Plast, skal vi næppe regne med lavere el-priser.