Efter 20 år i Danmark fylder salg af genanvendt plast mere og mere for Polykemi

Ole og Viggo i produktionen hos Polykemi
Ole Tietze og Viggo R. Frederiksberg repræsenterer Polykemi-koncernen i Danmark. De oplever, at der en stigende interesse fra kunderne i forhold til genanvendte materialer.

I år 2001 blev Polykemi Aps etableret i Horsens som et datterselskab af Polykemi, der er en svensk producent af plastråvarer. Siden da har virksomheden fået et markant fodfæste på det danske marked, der i stigende grad efterspørger genanvendt plast.

Del:

Horsens-virksomheden Polykemi Aps blev etableret i år 2001 med det formål at styrke Polykemis position på det danske marked for salg af plastcompounds.

Viggo R. Frederiksen har som Business Area Manager været med på hele rejsen. Han fortæller:

– I mange år havde Polykemi en agent, som stod for salget af plastråvarer til danske virksomheder, men i år 2001 blev det besluttet, at man ville satse mere målrettet på det danske marked, og det var jeg med til at starte op. Polykemi har produktion i Ystad, og det er så tæt på, at vi kan tilbyde vores danske kunder i plastbranchen et nært og meget fleksibelt samarbejde.

Viggo R. Frederiksen udgør sammen med Ole Tietze, Sales & Technical Support, den danskbaserede del af den store svenske plastkoncern Polykemi Group, der ud over produktion i Sverige også fremstiller plastråvarer i Kina og snart også i USA.

Eksplosiv interesse for genanvendt plast

Den familieejede virksomhed blev startet i 1968, og den har specialiseret sig i at levere højkvalitets plastråvarer. I takt med at Polykemi-koncernen er vokset, så er produktkataloget også blevet udviklet, så der i dag er langt mere fokus på at tilbyde kunderne råvarer med genanvendt plast.

Ole Tietze uddyber:

– I løbet af de seneste seks år har vi oplevet en eksplosiv interesse for at genanvendte plastråvarer. Med Polykemi Group i ryggen kan vi tilbyde genanvendte materialer, der har de rette egenskaber, god holdbarhed og et lavere klimaaftryk. Samtidig er det også muligt at reducere indkøbsomkostningerne.

Han bliver suppleret af Viggo R. Frederiksen:

– I øjeblikket mærker vi stor interesse for vores CO2 beregninger, og de CO2 besparelser der kan gøres ved skifte fra jomfrueligt til genanvendt materiale, eller ved at skifte fra en jomfruelig plast type til en anden jomfruelig plasttype.

Viggo og Ole i produktionen hos Polykemi
Polykemi har bl.a. produktion i Ystad, der er tæt på det danske marked.

Den grimme ælling er blevet til en smuk svane

Fra svensk side er der begejstring over, at satsningen på det danske marked har båret frugt. Ola Hugoson, adm. direktør og en del af ejerfamilien, udtaler afslutningsvist:

– For os i det tidligere Østdanmark er det med både stolthed og tilfredshed, at vi kan konstatere, at ’den grimme ælling’ er blevet en rigtig smuk succesfuld svane.