Fotoreportage: Sommermøde i plastsorteringens tegn

Den 27. august inviterede Råvaresektionen og Sektionen for ekstrudering og thermoformning til fælles sommermøde. Programmet bød bl.a. på en omvisning på Københavns Kommunes plastsorteringsanlæg og mulighed for skiløb.

Del:

Den 27. august gennemførte Plastindustriens Råvaresektion og Sektionen for Ekstrudering og Thermoformning et fælles sommermøde.

Efter afgangen fra Industrien Hus blev deltagerne vist rundt på Københavns Kommunes plastsorteringsanlæg på ARC – Amager Ressource Center.

På plastsorteringsanlægget – der er et testanlæg – fik deltagerne et indblik i, hvordan kommunen gør det indsamlede plastaffald fra husholdningerne klar til genanvendelse gennem forskellige former for sorteringsteknologier.

Testanlægget har bl.a. været brugt i det pilotprojekt, hvor Faerch, COOP, Rema 1000 m.fl. har genanvendt kødbakker til fremstillingen af nye kødbakker.

Foreløbigt er i alt syv ton indsamlet plast fra borgerne i København nu blevet til mere end 400.000 nye emballager. Partnerskabet har i første omgang lovet at demonstrere et lukket kredsløb for 5 mio. fødevarebakker fra København inden oktober 2020.

Dernæst gik turen til den berømte CopenHill, hvor flere af deltagerne kastede sig ud i at besejre den kunstige skibakke.
Arrangementet blev afsluttet med en middag på Restaurant 56 grader.