REMINDER: Tag med til temadag om minimering af råvareforbrug

Hvordan kan råvareforbruget i produkterne minimeres og hvordan kan produkterne tilføres særlige egenskaber, f.eks. ved brug af additiver, nanostrukturer? Få svar på disse og andre spørgsmål når Plastindustriens sektion for termoformning og ekstrudering inviterer til temadag den 12. marts hos Færch Plast i Holstebro.

Del:

Råvareforbruget er i dag en af de største enkeltstående udgifter i forbindelse med plastproduktion. Årets temamøde tager udgangspunkt i, hvordan det enkelte produkt kan optimeres og dermed, hvor der kan spares på råvareforbruget uden at gå på kompromis med produktegenskaberne.

Læs mere: 

 

 

Calcium carbonat kan bruges ofte fyldstof med det formål, at reducere det direkte råvareforbrug. Derudover kan calcium carbonat anvendes til f.eks. at give plasten særlige termiske, farvemæssige eller styrkemæssige egenskaber.

Oplev additivproducenten Omya fortælle om mulighederne for råvarereduktion og hvordan mineralet kan anvendes til at opnå ekstra styrke, farveegenskaber mv.

Nye muligheder med nanoteknologi

Nanoteknologi er en anden tilgang til reduktion af råvareforbruget. I dag kan man i laboratoriet præge nanostrukturer direkte i overfladen. Men hvor langt er nanoteknologi fra masseproduktion af plast i dag og hvilke muligheder giver brugen af nano i fht. f.eks. genanvendelse, reduktion af madspil, tryk og indfarvning? DTU Mechanics giver et indblik i mulighederne og en status for udviklingen.

Produkttest er en central del af produktdokumentationen, men kundekrav kan betyde at der gennemføres flere test end nødvendigt og at omkostningerne bliver vanskelige at styre. Men hvordan styres test af produkterne i fht. kundekrav, myndighedskrav samt økonomi og hvad er state-of-the-art indenfor produkttest og dokumentation? Force Technology fortæller om muligheder og udfordringer.

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###
 

Praktisk info og tilmelding

Temadagen afholdes i år hos Færch Plast i Holstebro og der vil derfor også være mulighed for en rundvisning på fabrikken og et indblik i virksomhedens produktion, og hvordan der arbejdes med bl.a. innovation og effektiviseringer i det daglige.

Hvornår:
12. marts kl. 10.30 – 16.00
 

Hvor:
Færch Plast
Rasmus Færchs Vej 1
7500 Holstebro

Pris.
600 kr. excl moms for medlemmer af sektionen. Andre medl. af Plastindustrien 995,- excl. moms.

Tilmelding: 
Via dette link senest 5. marts!

Kontakt: 
Miljøkonsulent Jakob Clemen: jc@plast.dk eller 26 89 30 22