Sky-Light-leder vinder Årets Ejerleder 2017 i Sydjylland

Søren Kjær Larsen, ejerleder for Sky-Light A/S, vinder prisen som årets ejerleder 2017 i Sydjylland. Bag kåringen står PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans.

Søren Kjær Larsen fra Sky-Light A/S vinder prisen som Årets Ejerleder i Sydjylland. Han udmærker sig især ved sine investeringer i ny teknologi og sin professionelle ledelse. Prisen blev overrakt af PwC, Nykredit og Dansk Erhverv ved en velbesøgt kåring i Vejle.

Del:

Varde-virksomheden Sky-Light stammer tilbage fra 1960, hvor familien Skydt-Kristensen etablerede virksomheden, som i dag kun ejes af familien Larsen med ejerleder Søren Kjær Larsen i spidsen.

Virksomheden er en af Europas førende folie- og emballageproducenter og har et stort fokus på udvikling, miljø og medarbejdere.

– Bag Sky-Light står en passioneret ejerleder, som tidligere selv var involveret i alle områder i virksomheden, men som i dag træffer de overordnede beslutninger og har fokus på udvikling, miljø og medarbejdere, fortæller Henrik Forthoft Lind, partner i PwC i Trekantområdet.

– Det har i høj grad gavnet virksomhedens vækst, og Sky-Light er i dag blandt de mest teknologisk innovative i branchen.

Professionel ledelse

I 2011 tog Søren Kjær Larsen første skridt imod en mere professionel tilgang ved at etablere en professionel bestyrelse. For ca. to år siden tog han næste skridt og etablerede en ledergruppe bestående af en salgsdirektør, en COO og en it-direktør.

– Søren er indbegrebet af en god ejerleder, der går forrest, og som de senere år har udviklet sig positivt sammen med virksomheden, understreger Henrik Forthoft Lind og fortsætter:

– Han har formået at skabe vækst ved at investere i ny teknologi og har fået ny viden i virksomheden via en professionel ledergruppe,

Den meget professionelle tilgang til ledelse har givet positive resultater på både top- og bundlinje. Og ejerlederens vilje til at få foran – også i krisetider – høster ros fra Nykredit:

– Ejerlederen er kulturbærer og har under krisen vist, at han kan gå forrest. Han er samtidigt ikke bange for at lytte til gode råd og har derfor – som han selv siger – ansat en ledergruppe, som på hver deres felt er klogere end ham, udtaler regionsdirektør i Nykredit, Mogens B. Sørensen og ønsker tillykke med prisen:

– Han er villig til at lytte og ikke bange for at eksekvere, og det har givet resultater

Dansk Erhverv mener også, at Søren Kjær Larsen hos Sky-Light er den rette vinder af Årets Ejerleder 2017 i Sydjylland.

– Søren har formået at investere i de rigtige områder inden for nye teknologi og dermed skabt en rigtig flot vækst i virksomheden, som han kan være stolt af. Dét gør Søren til den rette vinder i region Sydjylland, siger Sigurd Schou Madsen, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Endelig landsvinder også kåret

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag prisen, som uddeles for 14. gang. Årets tema var samspillet mellem talent og teknologi.

De syv regionale vindere gik videre til landskåringen, som fandt sted den 9. november 2017 hos PwC på Strandvejen i Hellerup. Juryen bestod her af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit og PwC samt sidste års vindere.

I finalen endte Mikkel Borg Bjergsø fra Mikkeller ApS med at trække det længste strå og tage sejren.

Fra Plastindustrien skal der lyde et stort tillykke til Søren Kjær Larsen for den flotte regionale førsteplads samt Mikkel Borg Bjergsø for at vinde den endelige landspris.

Fakta om Sky-Light A/S

Sky-Light blev etableret af Skydt-Kristensen i 1960, men i 1985 blev familien Larsen medejere, og i dag ejes virksomheden kun af familien Larsen og er en af Europas førende folie- og emballageproducenter.

Familien har fokus på udvikling, miljø og medarbejdere og er derfor blandt de mest teknologisk innovative i branchen.

Tidligere landsvindere

Marie-Louise Bjerg fra Mountain Top Industries ApS (2016), Anders Byriel fra Kvadrat A/S (2015) Susanne Hessellund fra Bel Air Aviation A/S (2014), Thomas Dinesen fra Dinesen Floors (2013), Peter Eriksen fra Nilpeter A/S (2012), Jørgen Hallundbæk fra Welltec A/S (2011), BK Engineering A/S (2010), KM Telecom A/S (2009), Webtop A/S (2008) og Expo-Net Danmark A/S (2007).