Læs præsentationerne fra konferencen om emballage med genanvendt plast

Konferencen var arrangeret af Plastindustrien i samarbejde med Aage Vestergaard Larsen A/S, VKH - Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri, Nopa Nordic og Teknologisk Institut.

Mandag d. 15. januar blev konferencen om emballage med genanvendt plast afviklet i Industriens Hus. Se billeder og præsentationer fra konferencen hér.

Del:

Der var fuldt hus, da Plastindustrien d. 15. januar inviterede til konference om emballage med genanvendt plast i Industriens Hus. Konferencen var arrangeret i samarbejde med Aage Vestergaard Larsen A/S, Teknologisk Institut, Nopa Nordic og Dansk Vask,- Kosmetik- og Husholdningsindustri, VKH.

Konferencen bød på en lang række forskellige oplæg fra blandt andet Miljøstyrelsen og virksomheder, der på forskellige vis arbejder med emballage og genanvendt plast.

Aage Vestergaard Larsen A/S og Teknologisk institut fremlagde resultaterne fra MUDP-programmet om genanvendt plast i kosmetik- og fødevareemballager. Resultaterne viser, at det er muligt at opnå en kvalitet i den genanvendte plast, der har potentiale til at blive godkendt til brug i disse emballager.

Læs rapporten om projektet

Miljøstyrelsen og Grøn Projektbank har tirsdag d. 16., januar publiceret den endelige rapport om projektet. Rapporten kan læses hér:
https://mst.dk/publikationer/2024/januar/udvikling-af-plastemballager-i-en-cirkulaer-oekonomi-mudp

https://groenprojektbank.dk/projekter/projekt/udvikling-af-plastemballager-i-en-cirkulaer-oekonomi-rette-kvalitet-til-rette-anvendelse

Hent udvalgte præsentationer fra konferencen hér:

Marianne Jakobsen Juhl og Helle Antvorskov, Miljøstyrelsen: Hvad sker der lovgivningsmæssigt for emballage og plast?

Franz Cuculiza, adm. direktør i Aage Vestergaard Larsen A/S og Per Sigaard Christensen, seniorspecialist, Teknologisk Institut: Vejen frem for cirkulær plastemballage i høj kvalitet

Maria Dahl, produktudvikler, Aage Vestergaard Larsen A/S og Mathias Kirk Thøgersen, konsulent, Teknologisk Institut: Teknologi til oprensning og oparbejdelse af husstandssorteret plastaffald og sikkerhedsvurdering af granulat til kosmetik- og hygiejneemballager i genanvendt plast

Brian Jensen, seniorkonsulent, Eurofins: Test af emballage af genanvendt plast til kosmetik- og hygiejneprodukter: Centrale overvejelser og kommende nye guidelines.

Jørgen Skjødt, CEO, ZENZ Organic: Mere grønne emballager som brandowner af hårplejeprodukter