PVC Informationsrådet og VinylPlus står bag sponsorat på 250.000 kr. til Planetary Plastic Pavilion

Ole Grøndahl Hansen og Tobias Johnsen, hhv. direktør og konsulent i PVC-Informationsrådet
Del:

Den internationale arkitektkongres i København UIA i 2023 er et oplagt forum til at oplyse om PVC’s mange anvendelser og miljøfordele, lyder det fra en af de første sponsorer til Plastindustriens pavillon.

I PVC-Informationsrådet har man en fornemmelse af, at ikke alle arkitekter er klar over de mange åbenlyse miljøfordele, eks. en genanvendelsesgrad på 60 pct, der er forbundet med at bruge PVC i byggeri. Derfor er PVC Informationsrådet sponsor for Planetary Plastic Pavilion – med økonomisk støtte fra VinylPlus – den europæiske PVC-industris bæredygtighedsprogram.

– Og da PVC ovenikøbet – til trods for at materialet har undergået en markant udvikling hen imod bæredygtighed – fortsat har et meget dårligt ry blandt arkitekter, finder vi, at Planetary Plastic Pavilion kan give os en kærkommen platform til at komme i dialog med netop arkitekter, siger PVC- Informationsrådets direktør, Ole Grøndahl Hansen.

Pavillonen, der bliver opført på Gammel Strand i det indre København til UIA-kongressen i sommeren 2023, vil PVC Informationsrådet bruge til at oplyse gæster og deltagere om den bæredygtige udvikling, som PVC-industrien har gennemgået de seneste to årtier, samt vise konkrete eksempler på, hvordan plasttypen kan bidrage til at løse nogle af tidens store udfordringer.

LÆS OGSÅ: EPS-branchen første sponsor af Planetary Plastic Pavilion med 250.000 kr.

– Vi vil bl.a. fortælle om et nyt genanvendelsesprojekt, hvor PVC-affald fra installation af PVC-kloakrør knuses og genanvendes som inderkerne i nye rør. Projektet involverer WUPPI, Nordisk Wavin og Lemvig Vand. Rørene er ved at blive testet i henhold til gældende standarder for nye PVC-rør, og de foreløbige resultater viser, at rørene har nøjagtig samme egenskaber som nye rør. De skal lægges i jorden i ny udstykning i Lemvig primo 2023, siger Ole Grøndahl Hansen.

PCV Informationsrådet vil desuden vise arkitekterne en helt ny måde at indtænke lokal fødevareproduktion i nybyg og renovering af vores byer. Lokal fødevareproduktion er nemlig en af hjørnestenene i EU-Kommissionens flagskib New European Bauhaus.

Plastindustrien: Et generøst sponsorat

– PVC-industrien har i flere år støttet lokale byhaveprojekter i Aarhus og senest i Rwanda, hvor rørstumper bliver genbrugt direkte som bæredygtige plantebeholdere. Projektet hedder Garden to Connect og drives af grønne ildsjæle. Garden to Connect blev udvalgt af EU-Kommissionen til at deltage i årets New European Bauhaus Festival i Bruxelles. Projektet opfylder kommissionens tre kriterier: bæredygtighed, inklusion og æstetik, siger direktøren i PVC Informationsrådet.

LÆS OGSÅ: Bliv sponsor af Plastindustriens pavillon under den internationale arkitekturkongres i København

– Det glæder mig meget, at PCV-informationsrådet bakker op og Planetary Plastic Pavilion med så generøst et sponsorat – og at de ser det som det udstillingsvindue for industrien, det netop er, siger Christina Buks, miljøpolitisk chef i Plastindustrien.

VinylPlus – den europæiske PVC-industris bæredygtighedsprogram der samler hele værdikæden fra råvareproducenter og tilsætningsstoffer til plastforarbejdende virksomheder og genanvendelsesvirksomheder – blev etableret i 2001 og er anerkendt af repræsentanter fra bl.a. FN og EU-Kommissionen. VinylPlus har været drivkraft til udfasning af uønskede stoffer i PVC, minimering af uønskede emissioner fra produktion og markant øget genanvendelse.

– Med udgangspunkt i det nye VinylPlus 2030-program vil vi i pavillonen fortælle om, hvordan en industri kan skabe konkrete forandringer ved miljøsamarbejde gennem hele værdikæden, siger Ole Grøndahl Hansen.

Vil du høre mere om Planetary Plastic Pavillon og mulighederne for at udstille eller bidrage til arbejdet, kan du kontakte projektets tovholdere:

  • Christina Busk, miljøpolitisk chef: 2949 4564 / cb@plast.dk
  • Rasmus Grusgaard, seniorkonsulent, materialer, innovation og teknologi, 2689 3028 / rg@plast.dk.