EPS-branchen første sponsor af Planetary Plastic Pavilion med 250.000 kr.

EPS-branchen vil bruge Plastindustriens pavillon til at tale om bæredygtig isolering som en væsentlig del af fremtidens byggeri.

Med 250.000 kroner er EPS-branchen første sponsor af Plastindustriens Planetary Plastic Pavilion

Del:

EPS-branchen ønsker at bruge den internationale arkitektkongres UIA i København i 2023 til sætte fokus på EPS, også kendt som flamingo, som et isoleringsmateriale, der kan bidrage til at løse en række af udfordringerne for fremtidens bæredygtige byggeri.

EPS (ekspanderet polystyren) består af 98 pct. luft og har typisk en bedre isoleringsevne end traditionelle isoleringsmaterialer, det betyder, at der alt andet lige udledes mindre CO2, når EPS benyttes frem for eksempelvis stenuld.

Læs også: Bliv sponsor af Plastindustriens pavillon under den internationale arkitekturkongres i København

Og da UIA-kongressen i København i 2023 netop har bæredygtighed som tema, er plastindustriens kommende pavillon oplagt på Gammel Strand som scene for demonstration af og debat om EPS, lyder forklaringen fra EPS-sektionen, der har meldt sig på banen som den første sponsor med en kvart million kroner.

– EPS har desuden en meget høj trykstyrke, som gør dets konstruktionsmæssige fordele endnu mere tydelige i forhold til CO2-udledning og vægt. Netop trykstyrken giver arkitektoniske og ingeniørtekniske muligheder, som det er svært eller måske direkte umuligt at opnå med traditionelle byggemetoder. F.eks. i forbindelse med svømmende gulve og grønne tage, siger Chresten Heide-Anderson, der er projektchef i EPS-branchen.

Læs også: 10 udfordringer i nyt katalog om fremtidens bæredygtige byggeri

I EPS-branchen, der er en særskilt sektion under Plastindustrien, fokuserer man særligt på det internationale aspekt ved næste års arkitektkongres i København.

– Derfor forventer vi naturligvis et samarbejde med vores kolleger i andre lande – her håber vi på, at vi kan sikre international vidensudveksling til gavn for kongressens mange besøgende. Der er nemlig mange spændende byggemetoder, som anvendes i nogle lande – men som ikke er så udbredte i andre. F.eks har man anvendt EPS-funderingsløsninger i de øvrige nordiske lande siden starten af 1990’erne, mens de første blev introduceret i Danmark ved årtusindeskiftet.

Vigtig platform for hele branchen

Det har taget 25 år før de for alvor er begyndt at vinde frem, selvom man kan bygge huse på væsentligt færre arbejdstimer – og med betragtelige klimagevinster, faktisk over to ton CO2 (sammenlignet med et traditionelt parcelhus), siger Chresten Heide-Anderson.

– Det er et utrolig flot sponsorat, som EPS-branchen står bag. De 250.000 kr. til opførslen af Planetary Plastic Pavilion er første skridt for at få skabt en vigtig platform til at snakke plast og bæredygtighed for hele vores branche, siger miljøpolitisk chef i Plastindustrien Christina Busk.

Endelig håber EPS-branchen at kunne bruge den platform, som pavillonen bliver, til at få sat fokus på de mange genanvendelsesmuligheder, der er for EPS inden for byggeriet.

– EPS er et meget cirkulært materiale, som er utrolig nemt at genanvende. Derfor håber vi, at vi med vores deltagelse kan bidrage til at få alle byggeinteressenter til at se de mange muligheder, der er i løbet af byggeriets forskellige faser for at skabe endnu mere cirkularitet. Når vi genanvender EPS-afskær fra byggeriet, kan vi således reducere CO2 belastningen med 50- 90%, siger Chresten Heide-Anderson.

Vil du vide mere om sponsorater, eller har du andre spørgsmål til Planetary Plastic Pavilion, er du velkommen til at kontakte:

Miljøpolitisk chef Christina Busk, 2949 4564 cb@plast.dk

Seniorkonsulent Rasmus Grusgaard, 2689 3028 rg@plast.dk