Besøg hos plastvirksomhed ramt af energipriser gjorde indtryk på minister

Under sit besøg på RC Plast kunne indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen se, hvad energikrisen betyder for produktionsvirksomheder; ringere afsætning og dermed fyldte lager.

Kort før folketingsvalget besøgte indenrigs- og boligministeren RC Plast for at høre og se, hvad de høje energipriser betyder for produktionsvirksomheder

Del:

Ugen inden folketingsvalget besøgte indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen RC Plast i Varde. Målet med ministerens besøg var på tæt hold at opleve, hvad den aktuelle energikrise betyder for danske produktionsvirksomheder.

– Det gør et kæmpe indtryk at besøge en grøn virksomhed som RC Plast, der er så exceptionelt hårdt ramt af energikrisens stigende elpriser. For virksomhedernes og danskernes skyld er det afgørende, at vi får speedet processen med at producere mere grøn strøm op, så vi får prisen på el ned, samtidig med at vi frigør os fra Putins gas og tackler klimaforandringerne, sagde Christian Rabjerg Madsen efter besøget.

Læs også: Plastindustrien skruer op for fokus på energisituationen

Hos RC Plast sætter CEO Helle Vingolf pris på ministerens besøg og på muligheden for at få sat politisk fokus de meget store problemer, det giver for industrien, at elpriserne er så urimeligt høje, som de er nu. Hun fortæller, at Christian Rabjerg Madsen lyttede til virksomhedens udfordringer, men at han samtidig gav udtryk for, at der ikke er nogen nemme løsninger.

Ingen nemme løsninger

– Når jeg siger, at det lyder nemt at få afkoblet elprisen fra den meget høje gaspris, så anerkender han, at det er en mulighed. Men han betragter det ikke som en nem løsning. I princippet er hans og regeringens holdning, at erhvervslivet skal klare sig selv, at det er de frie markedskræfter, der skal regulere sig selv. Men problemet er, når vores nabolande får hjælp; hvordan stiller det så danske virksomheder, spørger Helle Vingolf.

Læs også: Vi har brug for hurtig og fælles EU-løsning på elpriserne

Under besøget i Varde kunne bysbarnet Christian Rabjerg Madsen ved selvsyn opleve, at lagrene på RC Plast er fyldte, og at færdigvarer er nødt til at blive placeret udenfor.

– Det sker ellers aldrig. Det kunne han godt se var problematisk for os. Han siger også, at genanvendelse af affald er fremtiden, hvorfor det er særlig trist, at situationen rammer vores type virksomhed så hårdt, siger Helle Vingolf.

En klar opfordring til en ny regering

At situationen er usædvanlig fortæller denne historie fra virkelighedens verden alt om:

– I går blev jeg ringet op af en hollandsk konkurrent, der ikke kan afsætte sine færdigvarer. De bliver oversvømmet af affald fra deres leverandører, som de ikke kan få omsat og spørger derfor os, om vi vil aftage.

Regeringen er ikke tilhænger af at give tilskud, men ministeren anerkendte, der ikke er tale om en normal situation, fortæller direktøren. Spørgsmålet er så, hvad den rette medicin er for at situationen tilbage til normaltilstande. Helle Vingolf har ét helt enkelt og meget klart ønske til en kommende regering efter folketingsvalget:

– Se at få afkoble elprisen fra en meget høje gaspris.