Agtrup Plast er nomineret til Kolding Kommunes Verdensmålspris

Jørn Lange, direktør i Agtrup Plast.

Agtrup Plast er blandt tre virksomheder, som er nomineret til Kolding Kommunes Verdensmålspris. Nomineringen er bl.a. tildelt på baggrund af virksomhedens arbejde med energieffektiviseringer og genanvendelse af produktionsspild.

Del:

Kolding Kommunes Verdensmålspris tildeles en organisation eller virksomhed i kommunen, der arbejder med et eller flere af FN’s Verdensmål og indtænker bæredygtighed, klima og cirkulær økonomi som en integreret del af virksomhedens strategi og forretningsgrundlag.

Agtrup Plast, som i år kan fejre 50-års jubilæum, er en blandt i alt tre nominerede til Verdensmålsprisen, som præsenteres af DM Greenkeeping og Foreningen Business Kolding.

– I Agtrup Plast er vi naturligvis stolte af, at juryen har nomineret os til Verdensmålsprisen på baggrund af de mange indstillinger, Business Kolding har modtaget, fortæller Jørn Lange, direktør i Agtrup Plast.

Klima og genanvendelse

Virksomheden er bland andet nomineret for sit målrettede arbejde med at minimere CO2-aftrykket fra produktionen og sin kontinuerlige indsats for at genanvende mere og mere produktionsspildet.

Direktør Jørn Lange fortæller:

– Vi genanvender op til 98 % af vores plastaffald ved at kværne plastresterne og investerer løbende i de nyeste og mest miljøvenlige fuldelektriske maskiner på markedet, der bruger 60 % mindre energi og udleder mindre CO2. Produktionen kører naturligvis på CO2-neutral og vedvarende energi fra danske vindmøller.

Et af de konkrete mål er at nedbringe virksomhedens spildprocent fra 2 % til 1,5 %.

Agtrup Plast er også med i det globale miljøinitiativ Operation Clean Sweep, der arbejder for at holde råvarepellets ude af havmiljøet. Virksomheden har blandt andet monteret dæksler på alle afløb i produktionsområdet for at undgå, at mikroplast udledes via spildevandet og til sidst ender i havet.

– Sidst men ikke mindst arbejder vi stadigvæk på flere løsninger i bionedbrydelig plast og komposterbare kvaliteter, der er et alternativ til traditionel plast og produceres af biomasse fra fornybare ressourcer, eksempelvis sukkerroer, majs og halm.

Vinderen af Verdensmålsprisen bliver uddelt torsdag 24. februar, hvor Business Kolding samler hele kommunens erhvervsliv til AWARD ’22.

Formålet er at hylde lokale virksomheder for succesfulde iværksættereventyr, betydningsfulde initiativer og indsatser for miljø og klima.