Efterspørgslen efter PET-genanvendelsesteknologier fortsætter med at vokse

VACUREMA Inline Applications | EREMA Plastic Recycling

Hos både den østriske producent af recyclinganlæg, EREMA, og den danske leverandør af anlæggene, Wiba Tech ApS, kan det mærkes at efterspørgslen på PET-genanvendelsesteknologier vokser.

Del:

Genanvendelse af PET-flasker har fået verdensomspændende accept i løbet af de sidste 20 år og er blevet en model for den cirkulære økonomi inden for plast. Udvikling har været drevet frem af bl.a. EREMAs flaske-til-flaske-innovationer.

Den stigende interesse mærkes også hos Wiba Tech ApS, der i mere end 40 år været totalleverandører af produktionsudstyr til den danske plastbranche. Virksomheden leverer bl.a. sprøjtestøbemaskiner, robotter, periferiudstyr, anlæg til regenerering, extrudering, trykning og skæring til plastindustrien. Og i 2016 blev Wiba Tech leverandør af de innovative recyclinganlæg fra den østriske fabrikant EREMA.

EREMA’s recyclinganlæg har sat nye standarder i denne henseende, bl.a. med deres VACUREMA®-teknologi, som er hjertet i den nye VACUNITE®-proces. Resultatet er, at man ser flere og flere PET-flasker med et højt indhold af genanvendt plast i på butikshylderne. Efterspørgslen efter EREMAs innovative PET genanvendelsesteknologier vokser over hele verden i hele PET-segmentet.

– På trods af faldende salg af drikkevarer på grund af Corona pandemi og en anspændt situation i genanvendelsesindustrien som følge af faldet i prisen på jomfrueligt materiale, forbliver interessen for vores PET-genanvendelselsesteknologier høj, fortæller Christoph Wöss, Business Development Manager hos EREMA Group GmbH.

En af grundene til den høje interesse er avancerede teknologier, der kombinerer høj produktsikkerhed, stabile processer og omkostningseffektivitet.

En anden grund er, at alle kendte brandproducenter, beslutningstagere og samfundet generelt nu er forpligtet til at få plastgenanvendelse og cirkulær økonomi til at fungere. EU har redegjort for sin holdning til dette emne med mål for genanvendelseskvoter og minimums-genanvendelsesniveauer i PET flasker.

Den rigtige genanvendelsesløsning til enhver PET-applikation

Vækst er drevet af mere end den positive udvikling i sektoren. Forarbejdning af PET-flager direkte ind i præforme (flager til præform) eller film i et enkelt behandlingstrin og især til genbrugspiller til tekstilindustrien (flaske til-POY) øger også efterspørgslen i dette segment.

I alt var EREMA i stand til at levere 42 anlæg med en samlet kapacitet på 643.000 ton/år inden for et år mellem oktober 2019 og oktober 2020. Dette er omtrent svarende til den samlede kapacitet for alle PET-genvindingsmaskiner, der blev solgt fra 2011 til 2018 og viser, at kapaciteten løbende øges.

Udvidet servicepakke til flaskekunder

Som følge af den vellykkede udvikling af markedet for PET-genbrug, er antallet af specialister i procesengineering og drift-teams, der arbejder på disse anlæg også vokset.

Som en service til kunder påtager EREMA-specialister sig opgaven med at ansøge om godkendelse af den respektive genbrugsproces hos Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet. Derudover rådgiver og støtter de i forberedelserne til de godkendelsesprocedurer, der kræves for produktion af fødevarekontakt, der er kompatibel med rPET.

Desuden udvides kundecenteret i hovedkontoret i Ansfelden også i øjeblikket efter at både af produktion og kontorlokaler allerede er udvidet. Materialetest ved hjælp af VACUNITE®-processen forventes at kunne udføres på stedet hos EREMA i første halvdel af 2021.