CØ SMV: Skal din virksomhed med på det næste cirkulære hold?

Har din virksomhed planer om at udarbejde en grøn eller cirkulær forretningsmodel? Så er der hjælp at hente og penge at spare i projektet CØ SMV.

Del:

Projektet “Øget Vækst gennem Cirkulære Forretningsmodeller i SMV’er” (CØ SMV) er et treårigt projekt, som har til formål at give deltagende virksomheder:

  • Mulighed for at fremtidssikre virksomheden ved at udnytte energi og ressourcer mere effektivt og gøre dens produkt grønnere
  • Indsigt i cirkulær økonomi og det forretningsmæssige potentiale, der ligger i at udvikle virksomheden i retning af en cirkulær forretningsmodel
  • En STRATEGI for en mere effektiv anvendelse af energi og ressourcer og en PLAN for udvikling af et cirkulært forretningsspor, udarbejdet af en fagkyndig konsulent og betalt af projektet
  • Mulighed for tilskud til INVESTERINGER, som er nødvendige for at realisere et skifte til en cirkulær forretningsmodel i virksomheden

Projektet er finansieret af EU’s Regionalfondsmidler og er en del af regeringens strategi for cirkulær økonomi (CØ) i Danmark og skal tilskynde virksomheder til at se på deres ressourceanvendelse og give dem indsigt i cirkulær tænkning og de forretningsmæssige potentialer, der ligger i CØ.

Det er målet, at de deltagende virksomheder i samarbejde med en fag- og branchekyndig konsulent udarbejder en grøn forretningsmodel og en plan for, hvordan den skal realiseres.

Din virksomhed kan stadig nå at komme med på det næste hold i CØ SMV-projektet

Du kan som SMV modtage støtte på to forskellige måder:

Fase 1: Udvikling af en cirkulær forretningsmodel

Har din SMV ambitioner om at omstille (dele af) sin forretning til at være mere grøn og effektiv, har I mulighed for at søge tilskud til udvikling af en cirkulær forretningsmodel i projektet, vil I få tilknyttet en konsulent, som guider jer igennem processen om udviklingen af en cirkulær forretningsmodel.

Projektet refunderer op til 100.000 kr. af konsulentregningen. I vil undervejs i projektet få udviklet et roadmap og en cirkulær forretningsmodel for det forretningsspor, som I vælger at arbejde videre med. I bestemmer selv hvilket område, der giver mest værdi og hvor det største potentiale er for jer.

Fase 2: Implementering af en cirkulær forretningsmodel

Hvis din SMV allerede har udarbejdet en cirkulær forretningsmodel, er det muligt at søge tilskud til implementeringen af denne.

Det er ikke et krav at man skal have udarbejdet en cirkulær forretningsmodel i CØ SMV projektets Fase 1 for at kunne deltage i Fase 2. Det er også muligt med cirkulære forretningsmodeller udarbejdet i andre projekter. Tilskuddet vil være mellem 10-20 %.

Dog kan virksomheder med under 50 ansatte og virksomheder beliggende på Danmarks småøer modtage en højere sats.

Fristen for ansøgninger til både fase 1 & fase 2 er d. 22. november 2019!

Du kan læse mere om CØ SMV-projektet og proceduren for ansøgninger via dette link.