DBI Plastics nyder godt af stigende efterspørgsel fra den globale bilbranche

DBI Plastics har i 2017 øget salget til 173 millioner kroner og kan præsentere et EBITDA på 33 millioner kroner. Virksomheden har oprustet med massive investeringer og et nyt ledelsesteam, så DBI Plastics i endnu højere grad kan drage fordel af bilbranchens efterspørgsel på teknologisk avancerede beskyttelsesløsninger.

Del:

Bilbranchen er en kompleks og stærkt konkurrencepræget industri, hvor kravene til teknologiske specialløsninger og rådgivning stiger konstant, men DBI Plastics har formået at skrue en forretningsmodel sammen, der gør virksomheden attraktiv for de globale kunder.

Det kan også aflæses i virksomhedens seneste årsregnskab for 2017, hvor omsætningen steg med 8% til 173 mio kr. EBITDA steg med 4% til 33 mio kr, før hensættelser til omstrukturering og nedskrivninger på ca. 7 mio kr ifbm. investeringer og optimeringer af supply chain, produktion og lager. Det svarer til en EBITDA på 19%.

Massive investeringer i vækstsstrategi

Et nyt erfarent ledelsesteam, med kompetencer indenfor forandringsledelse og global ekspansion i hele værdikæden, har sammen med den øvrige ledergruppe sat retningen for de kommende års aktiviteter for at vækste forretningen betydeligt.

Der er blevet investeret i infrastruktur, optimeringer og udvidelser af produktionskapacitet og distribution. Produktudviklingsaktiviteterne er blevet forøget både indenfor midlertidige beskyttelsesløsninger og blivende samlekomponenter til biler, og ikke mindst er salgsorganisationen blevet styrket globalt.

Produktionskapaciteten i Danmark er også blevet udvidet markant for at imødekomme den stigende efterspørgsel. Dette er sket via investeringer i nye maskiner og introduktion af tre-holdsskift og weekendproduktion,

Fakta – DBI Plastics Group:

DBI Plastics Group A/S arbejder inden for industrierne Automotive, Machine og Engineering og har selskaber i Europa, USA og Kina. Virksomheden beskæftiger i dag 204 medarbejdere, heraf 106 i Danmark. 

Alle komponenter fremstilles af plast, som kan genanvendes, og der arbejdes efter nul-spildprincippet. På fabrikkerne i Danmark reducerer vind, solpaneler og grundvandskøling energiforbruget væsentligt og sparer årligt lokalmiljøet for omkring 400 tons CO₂.