13 nye idéer skal mindske Danmarks madspild

Miljø- og Fødevareministeriet uddeler 5,6 mio. kroner til 13 nye projekter, der skal være med til at mindske danskernes madspild i alle led fra jord til bord. Blandt de deltagene aktører er emballageproducenten RPC Superfos, der skal bidrage til udviklingen af smart emballage.

Del:

Hver dag spilder alene forbrugere og detailhandelen hvad der svarer til 9.730 indkøbsvogne fulde af mad. Det er både belastende for miljøet og økonomien. Derfor hjælper miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen nu 13 nye ideer, der skal mindske madspildet på vej med uddeling af 5,6 mio. kroner i tilskud.

– 700.000 tons mad, som kunne være spist, kasseres hvert år i Danmark. Jeg ønsker derfor nogle redskaber til at håndtere dette store problem i alle led af fødevarekæden. Nu hjælper vi 13 nye projekter på vej, som forhåbentlig vil gøre et mærkbart indhug i Danmarks madspild. Det er rigtig spændende projekter, og jeg glæder mig til, at de får luft under vingerne, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Ny emballage til rester

Teknologisk institut vil i samarbejde med plastemballageproducenten RPC Superfos og Imerco udvikle og teste en multifunktionel resteboks, der skal øge madresters værdi i husholdningen. Boksen skal både fungere til opbevaring, frysning og opvarmning i microovn. Både producent og forhandler er indraget i projektet, ligesom det endelige produkt skal testes i fokusgrupper af forbrugere.

Nærmere beskrivelse af alle 13 projekter kan ses her.