Nyt samarbejde skal skabe et stærkt talerør for danske plastrørsvirksomheder

En ny sektion under brancheforeningen Plastindustrien er netop blevet stiftet. Danske plastrørsproducenter er nemlig gået sammen om at danne NPG Denmark/Rørsektionen. Formålet med samarbejdet er at skabe et stærkt talerør for danske plastrørsvirksomheder i forhold bl.a. kvalitetsstandarder.

Del:

NPG (Nordisk Plastrørs Gruppe) Denmark/Rørsektionen er titlen på det nye samarbejde, der har direktør og partner Kenn Byllemos fra Emtelle Scandinavia i spidsen som formand.

– Der har traditionelt set været et stærkt samarbejde i Norden omkring kvalitetsniveau og kvalitetssikring omkring plastrør, hvilket bl.a. skyldes vores kolde klima og høje krav til renheden i vores drikkevand. Imidlertid har vi følt et behov for at stable et formaliseret dansk initiativ på benene, så vi i stigende grad kan tale ud fra en fælles platform, når vi er i dialog med myndigheder og branchens øvrige partnere, forklarer den nyvalgte formand Kenn Byllemos.

Udover Kenn Byllemos er Per Dollerup Mikkelsen (Wavin), Uffe Gramm Mogensen (GM Plast) og Hans-Kristian Høen-Bech (Uponor Infra) med i bestyrelsen af NPG Denmark/Rørsektionen.

Samarbejder om kvalitetssikring og vidensdeling

Til at bistå bestyrelsens arbejde har NPG Denmark/Rørsektionen valgt at tilknytte Peter Sejersen, som sekretær for sektionens aktiviteter.

Peter Sejersen har igennem en længere årrække været ansat hos Wavin bl.a. som Teknisk Direktør, og i år 2012 modtog han branchehæderen Plastprisen.

Peter Sejersen fortæller, at NPG Denmark/Rørsektionen blandt andet vil beskæftige sig med kvalitetssikring i forhold til drikkevandsgodkendelse af rør:

–  DS mærket, som hidtil har været garantien for plastrørs egnethed til drikkevand er faldet bort i forbindelse med Dansk Standards salg af DS Certificering til Det Norske Veritas (DNV). En af sektionens første opgaver bliver derfor – i samarbejde med branchens øvrige parter, f.eks. DANVA – at få færdiggjort de nye regler for drikkevandsgodkendelse af rør. Fælles krav på et højt niveau er nemlig nødvendige for at opretholde kvaliteten af drikkevandet.

NPG Denmark/Rørsektionen vil også være aktive på europæisk niveau for at sikre, at den nyeste viden om rørsystemers miljøpåvirkning bliver formidlet til hele værdikæden.

Det uddyber Peter Sejersen:

– Der er meget udvikling og forskning i gang i rørbranchen. En del at dette foregår i den europæiske brancheforening TEPPFA i Bruxelles. I øjeblikket foregår der især stor aktivitet omkring forskellige rørsystemers miljøpåvirkning, ligesom der arbejdes med at udforme miljødeklarationer. Det er vigtigt at få denne viden formidlet videre til hvert enkelt land og til slutbrugerne, og her kommer NPG Denmark/Rørsektionentil at spille en central rolle.

Naturlig forankring i Plastindustrien

Inden oprettelsen af NPG Denmark/Rørsektionen var plastrørsvirksomhederne i forvejen medlemmer af Plastindustrien. Det var derfor nærliggende at etablere en dedikeret sektion under Plastindustrien med særligt fokus på plastrørsproduktion, da idéen opstod.

Plastindustriens direktør Thomas Drustrup er sikker på, at det setup giver flere fordele for alle parter:

– Vi har god erfaring med at oprette faglige sektioner under Plastindustrien, som vi så understøtter gennem vores kompetencer i sekretariatet på bl.a. miljø- og kommunikationsområdet. Vi har tidligere haft en lignende sektion i Plastindustrien, og jeg glæder mig over, at der nu igen er et ønske blandt plastrørsproducenterne om at forene kræfterne.