Vi er et mønstereksempel inden for uddannelse

Ikke-kategoriseret

Dansk Industri har netop lanceret Operation Praktikplads. I den forbindelse bliver vi af Dansk Industri fremhævet som et mønstereksempel på en industri, hvor et tæt samspil mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner og brancheorganisation gør, at vi kan imødegå manglen på praktikpladser.

Del:

Nedenstående er bragt som leder i Plast Panorama nr. 4/2015.

Dansk Industri har netop lanceret Operation Praktikplads, der som titlen antyder, er en stor uddannelseskampagne. Formålet med kampagnen er at oprette nye praktikpladser, så der er nok praktikpladser til at uddanne de faglærte, som danske industrivirksomheder har så massivt brug for.

I Operation Praktikplads spiller Plastindustrien en central rolle. Vi bliver af Dansk Industri nemlig fremhævet som et mønstereksempel på en industri, hvor et tæt samspil mellem virksomheder, uddannelsesinstitutioner og brancheorganisation gør, at vi kan imødegå manglen på praktikpladser.

Det der især bliver fremhævet er, at vi med plastmageruddannelsen har været i stand til at øge optaget på uddannelsen og samtidig tilbyde praktikpladsgaranti.

LÆS MERE: Rekordmange vil være plastmager

DBI Plastics A/S i Stenlille er en af de virksomheder, der får ekstra meget ros med på vejen. Virksomheden gør nemlig en ekstraordinær indsats for at tiltrække lærlinge i samarbejde med det lokale jobcenter. Ledelsen i DBI Plastics A/S lægger heller ikke skjul på, at uden tilgang af nye kvalificerede medarbejdere, så er det svært at opretholde virksomhedens vækstrate.

LÆS MERE: DBI Plastics går selv på jagt efter lærlinge

Og det er lige præcis udfordringen for danske industrivirksomheder og i særdeleshed også for plastvirksomheder. Hvis ikke vi er i stand til at uddanne og tiltrække dygtige faglærte, så taber vi terræn i forhold til vores udenlandske konkurrenter.

Branchen har fortsat et ansvar

Derfor er det også vigtigt, at branchen som helhed bliver ved med at tage ansvar for uddannelse og rekruttering. Vi oplever i øjeblikket rekordhøje optag på plastmageruddannelsen, samtidig med at ledigheden for plastmagere generelt er i bund.

Men den glædelige udvikling får vi kun fuldt udbytte af, hvis vi kan holde fast i vores løfte om praktikpladsgaranti. Fødekæden kan kun blive opretholdt, hvis der er praktikpladser nok.

Til Plastdagen 2015 sætter vi også fokus på uddannelsesområdet under titlen ’Vores medarbejdere former fremtiden’. Der er nemlig ingen tvivl om, at selvom Dansk Industri roser os i forbindelse med Operation Praktikplads, så har vi stadigvæk en voksende udfordring i forhold til mangel på kvalificeret arbejdskraft, som vi må og skal løse.

Annonce…###REKLAME###