Arrangementet “Mere design med genanvendt plast” blev et tilløbsstykke

Ikke-kategoriseret

Mere end 50 deltagere brugte den 25. februar på at blive klogere på mulighederne for design med genanvendt plast, da Plastindustrien inviterede på udflugt til Den jydske Haandværkerskole, Aage Vestergaard Larsen A/S og SP Extrusion. Se billeder fra dagen her.

Del:

Der var fyldt godt op i den bus, som blev brugt til at fragte deltagerne rundt mellem de forskellige lokationer den 25. februar, da Plastindustrien var vært ved 'Mere design med genanvendt plast'.

Det glæder Rasmus Grusgaard, der er innovationskonsulent i Plastindustrien og tovholder på arrangementet:

– At over 50 deltagere tilmeldte sig arrangementet vidner om, at der er en markant stigende interesse for at høre mere om mulighederne for design med genanvendt plast. Interessen kom også udtryk ved de mange gode spørgsmål undervejs i løbet af dagen, der gjorde det til en udfordring for os at overholde køreplanen, da deltagernes store spørgelyst forsinkede programmet en smule. Det er dog, hvad jeg vil kalde et luksusproblem.

Arrangementet foregik på tre forskellige lokationer. Den jydske Haandværkerskole i Hadsten og på de to medlemsvirksomheder SP Extrusion og Aage Vestergaard Larsen A/S. 

På denne måde fik deltagerne, der både var repræsentanter fra Plastindustriens medlemsvirksomheder, designere og designstuderende, den bedst mulige fornemmelse af hvad genanvendt plast anno 2015 drejer sig om.

Massevis af erfaringsudveksling og kagemænd

Formiddagens oplæg på Den jydske Haandværkerskole bød på aktuelle oplæg, hvor forskellige aspekter af genanvendt plast blev belyst.

Der var således både eksempler på anvendelse af post-consumer agglomerat i produkter, hvor design vinklen er nøjsom og funktionel, men også erfaringer fra emballage design i genanvendte materialer hvor design er udslagsgivende for kundens tilvalg.

Oplæg på Den jydske Haandværkerskole.

Råvareleverandøren Sabics repræsentant skitserede konturerne af fremtidens spændende landskab for genanvendte råvarer, med visionære ideer for genanvendelse af såvel hele produkter som dele deraf.

Eftermiddagen blev indledt med besøget hos SP Extrusion, hvor virksomhedens repræsentanter viste rundt i produktionen og serverede deres version af relevansen og markedspotentialet for genanvendt plast og produkter deraf.

Turen gik bl.a. forbi Aage Vestergaard Larsen A/S, der sidste år indviede en nyt oparbejdningsanlæg.

Aage Vestergaard Larsen A/S serverede også en spændende sammensat menu, bestående af en rundvisning i produktionen, et oplæg om status på den danske genanvendelses industri samt en lækker dessert i form af en stor flok kagemænd.

Franz Cuculiza (tv.) – adm. direktør i Aage Vestergaard Larsen – gav både oplæg og kagemænd til deltagerne.

Mætte af kage og en hel dag med mange indtryk og networking returnerede bussen sidst på eftermiddagen til arkitektskolen i Århus.

Annonce…###REKLAME###