Skal dit produkt i genanvendt plast vinde designpris?

Ikke-kategoriseret

Har din virksomhed har produceret et spændende produkt i genanvendt plast? Så har din virksomhed nu muligheden for at vinde en stor europæisk designkonkurrence arrangeret af ERPO. Tilmelding af produkter er gratis, og tilmeldingsperioden løber frem til den 11. marts 2015.

Del:

Har du og din virksomhed lavet et spændende produkt i genanvendt plast? Så kan du nu tilmelde produktet en designkonkurrence og potentielt set opnå eksponering i hele Europa! 

 
 

Download:

 

 

Indstillinger skal være indsendt senest den 11. marts.

Den europæiske organisation for plastgenanvendere, EPRO, arrangerer for sjette gang en storstilet designkonkurrence, hvor deltagere fra hele Europa konkurrerer om at have udvikle årets bedste produkt i genanvendt plast.

De tilmeldte produkter kan både være produceret af genanvendt plast fra industrien eller fra husholdningerne, men det produktet dog bestå af min. 50% genanvendt plast. Der stilles i øvrigt krav om at produktet suppleres med information om de miljømæssige aspekter ved produktion eller brug af produktet.

Miljøkonsulent i Plastindustrien, Jakob Clemen, er glad for, at der med konkurrencen kommer øget fokus på designmulighederne med genanvendt plast:

– Produkter af genanvendt plast er ikke længere produkter af ringe kvalitet eller produkter med et uens udseende, og det kan en designkonkurrence som denne være med til at vise. Jeg håber at mange danske designere og plastvirksomheder tager handsken op, så dansk design og produktion med genanvendt plast bliver lige så markant eksponeret, som Danmark er på den øvrige designscene.

Læs mere under annoncen…###REKLAME###

Plast ender ikke nødvendigvis i ovnen

Udover muligheden for at opnå hæder og ære i konkurrence, så mener Jakob Clemen, at virksomheder også skal medvirke af den årsag, at deres deres deltagelse er med til at give omverdenen et mere nuanceret syn på plast og på materialets mange muligheder:

– I en dansk kontekst har vi et behov for at vise, hvad der bliver af den plast den indsamles og genanvendes fra virksomheder og husholdninger. Mange tror måske, at plasten ender i ovnene på forbrændingsanlæggene, men der allerede laves mange produkter i genanvendt plast, og der kommer hele tiden nye anvendelsesområder til.

Vinderen af designkonkurrencen kåres på konferencen IdentiPlast, som i 2015 afholdes fra den 29.-30. maj i Rom. Tilmeldingen af produkter kan ske frem til 11. marts 2015 via dette link, og det er gratis at deltage.