Engel afholder stort medico-seminar i København

Ikke-kategoriseret

Med med.com 2014 fortsætter Engel deres succesfulde række af seminarer om sprøjtestøbning i medicoindustrien. 6. november kommer eventen til København med foredrag, live-demonstrationer og meget mere. På verdensplan er med.con blandt Engels mest besøgte arrangementer. 

Del:
 

Engel med.con 2014

Stuttgart/Tyskland, 2. juni

Lyon/Frankring, 18. juni

Hannover/Tyskland, 4. september

Mirandola/Italien, 17. og 18. september

København/Danmark, 6. november

Warwick/England, 27. november

 

Yderligere informationer og tilmelding: sales.dk@engel.at

 

   

Engels medico-seminar med.con 2014 giver svar på aktuelle og fremtidige udfordringer inden for medicinalbranchen. Seminaret bliver afholdt seks steder i Europa det næste halve år.

6. november går det løs i København. Programmet omfatter faglige foredrag, paneldiskussioner med eksperter, live-demonstrationer, partnermesse og rig lejlighed til at netværke.

Siden den første Engel med.con løb af stablen for fire år siden, er medico-seminarerne blevet en fast del af eventprogrammet hos den østrigske producent af sprøjtestøbemaskiner. På verdensplan hører seminaret til blandt de mest besøgte arrangementer hos Engel.

– Engel med.con har etableret sig som en slags netværksevent for plastproducenterne inden for medicinalbranchen. Vores kunder og partnere bruger denne platform til at udveksle idéer og holde sig opdateret omkring trends og strategier, samt innovative produkter og processer. Deltagerne fortæller ofte efterfølgende, at de kan omsætte mange af idéerne i praksis med det samme, siger Christoph Lhota, leder af ”Medical” hos Engels hovedkvarteter i Schwertberg i Østrig.

Procesintegration reducerer stykomkostningerne

Årets temaer på Engel med.con er procesintegration og høj effektivitet, hvor der også vil være mulighed for at se to udstillede maskiner i aktion. Engel vil på en Engel e-victory 160 combi sprøjtestøbemaskine med integreret easix robot med seks akser producere transfusionskamre med integreret filter i ét arbejdstrin.

   
 

Fakta om Engel

Engel er en af de førende virksomheder inden for fremstilling af sprøjtestøbemaskiner. Engel-gruppen tilbyder i dag samlede teknologimoduler til plastforarbejdning, sprøjtestøbemaskiner til termoplast og elastomerer, samt automatisering og periferiudstyr, hvor også enkelte komponenter er konkurrencedygtige og succesfulde på markedet.

 

Engel har otte produktionsfabrikker i Europa, Nordamerika og Asien samt afdelinger og repræsentationer i mere end 85 lande.

   

Den højt udviklede fremstillingsproces, som blev udviklet af Engel i samarbejde med Hack Formenbau, havde verdenspremiere på K-messen sidste år. På Engel med.con får man nu mulighed for at analysere denne nye proces' effektivitetspotentiale i detaljer.

– Vi forventer, at denne proces vil revolutionere fremstillingen af multikomponent-hullegemer – både med og uden inlay, siger Christoph Lhota.

– Med kunststofgranulat og præfabrikerede filtre får vi på bare 12 sekunder drypkamre, der er klar til brug. Tidligere var det nødvendigt med flere uafhængige arbejdstrin og mindst to maskiner, siger han videre.

 Den udstillede maskine viser derudover, hvordan procesintegrationen reducerer risikoen for kontaminering inden for medicoteknikken. På Engel med.con præsenteres den energioptimerede, søjleløse hybridmaskine i en renrumsudførelse.

Scale-up med maksimal sikkerhed

En anden højt automatiseret fremstillingscelle producerer under arrangementet nåleholdere til insulinpenne på en fuldelektrisk Engel e-motion 160 sprøjtestøbemaskine. Sammen med sine partnere Braunform og Hekuma vil Engel vise, hvordan det også er muligt inden for medicoteknikken at øge antallet af kaviteter uden at påvirke processtabiliteten og emnernes kvalitet.

Processen til fremstilling af nåleholderne er svær at slå, når det gælder processikkerhed. Kernen i 96 kavitetsværktøjet har en diameter på kun 0,3 mm, og alligevel arbejder fremstillingscellen med en cyklustid på ca. 4 sekunder. For at modvirke en deformation af kernerne, er det elektriske sprøjteaggragat udstyret med et direkte drev, som giver mulighed for dynamiske indsprøjtningsbevægelser og en indsprøjtningshastighed på op til 500 mm/s.

Læs mere under annoncen…###REKLAME###

Hvis et sprøjtestøbt emne ikke er i orden, registreres det straks af det kamerabaserede kontrolsystem. Takket være håndtering pr. kavitet frasorteres dårlige emner automatisk, så sprøjtestøbeværktøjet fortsat kan producere, uden at kaviteten deaktiveres.

Engel har også konsekvent tilpasset sin Engel e-motion serie til kravene for højeffektiviserede fremstillingsprocesser for maskiner med stor lukkekraft.

– Det tiltagende omkostningspres betyder brug af stadigt større multikavitetsværktøjer. De sprøjtestøbemaskiner, der anvendes inden for medicalbranchen, bliver derfor stadig større, siger Christoph Lhota.

Foredrag, partnerudstillinger og tid til netværk

Under foredragene vil eksperter fra Engel og fra partnervirksomheder samt den forarbejdende industri gå i dybden med emnerne sikkerhed, præcision og effektivitet. De vil diskutere aktuelle udfordringer, succesfaktorer og markedsmuligheder samt fortælle om deres egne erfaringer. På partnermessen vil virksomheder fra områderne værktøjsfremstilling, automatisering, periferiudstyr, råstoffer og renrumsteknik præsentere deres knowhow. 

Engel vil ved arrangementets afslutning invitere alle deltagere til et aftenarrangement med buffet og underholdning.

– Det er vigtigt for os, at deltagerne på Engel med.con får tid til at tale med hinanden, forklarer Christoph Lhota.

– Nøglen til succes inden for medicinalbranchen ligger i samarbejde mellem virksomhederne langs hele værdiskabelseskæden. I løbet af de seneste år har Engel med.con bidraget til mange fælles projekter.