Seks tidligere LM-ansatte blev plastmagere med bravur

Ikke-kategoriseret

For et år siden mistede seks personer deres job hos LM Wind Power som en del af en større fyringsrunde. Nu er de blevet plastmagere med speciale i sprøjtestøbning på AMU SYD. De bestod med et gennemsnit lige under 9.

Del:

AMU SYD’s Plastafdeling i Ribe havde i december den glæde at kunne lykønske seks nye plastsvende, der havde gennemført svendeprøven med bravur.

Det drejede sig om seks plastmedarbejdere, der for et år siden blev afskediget som en del af en stor fyringsrunde på LM Wind Power i Lunderskov. I den forbindelse udnyttede de muligheden for at uddanne sig til plastmager via en GVU-aftale (Grundlæggende Voksen Uddannelse). 

Det blev afgjort, at alle seks skulle omskoles og uddannes til plastmagersvende med hovedfag i sprøjtestøbning, hvor muligheden for at få arbejde vurderes som større end i vindmølleindustrien. Alle seks bestod, og endda med et flot gennemsnit lige under 9, som jo er langt over middel.

En af de nye plastsvende tilmed kan fremvise en flot graveret mikrometerskrue, der er den velkendte sølvmedalje for en usædvanlig flot præstation. Christian Qvist Nielsen arbejdede sig igennem svendeprøverne med en så usvigelig sikkerhed, at han fik gennemsnitskarakteren 11,75.

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

Claus Roth Nielsen, der er faglærer på sprøjtestøbeuddannelserne, siger:

– Vi havde snakket med holdet om, at medaljer måske ville være svært at opnå, når deres plasterfaring ikke lå inden for deres hovedfag. Så der var bred enighed om, at overlæggeren nok skulle være et pænt bestået. Det var derfor usædvanligt flot, at GVU-eleverne havde arbejdet så hårdt og målrettet med deres uddannelse, at de ikke kun har skabt et flot gennemsnit for hele holdet, men at Christian Qvist Nielsen endda har scoret en usædvanlig flot sølvmedalje.