Direktøren takker af til sommer

Ikke-kategoriseret

Plastindustriens direktør Peter Skov vælger at gå på pension, når han til sommer fylder 67 år. Plastindustriens bestyrelse har sat jagten ind på en kvalificeret afløser. Peter Skov har siddet på posten siden 1999 og overdrager en trimmet organisation til en ny direktør.

Del:

I 1999 tiltrådte Peter Skov som ny direktør i brancheforeningen Plastindustrien i Danmark. Til sommer fylder han 67 år, og han har i den forbindelse besluttet at forlade sin stilling for at gå på pension. Til den tid har han siddet 15 år på posten. 

Fakta om Peter Skov:

 

  • Uddannet jurist.

  • Har arbejdet 12 år i Miljøministeriet som kontorchef i både Miljøstyrelsen og departementet.

  • Herefter en organisationskarriere i Dansk Arbejdsgiverforening og Dansk Industri som miljøchef og senere underdirektør.

  • Fra 1999 direktør i Plastindustrien, hvor han afløste Jette Rasmussen.

 

Peter Skov forklarer:

– Plastbranchen er uformel og innovativ. Den er præget af spændende personligheder og mange entreprenørtyper. Der er meget få dage, der ligner hinanden. Derfor har jeg nydt og nyder stadig hvervet som direktør i Plastindustrien.

Han siger videre:

– Vi står med et toptrimmet sekretariat i spritnye omgivelser i Industriens Hus, hvor vi som selvstændig forening kan udnytte de gode faciliteter og nærheden til DI’s eksperter. Vi har netop præsenteret en dugfrisk strategi, som en dedikeret bestyrelse, et nyt formandskab og en ny projektarbejdsform skal bære ud i livet. Derfor tror jeg ikke, det er muligt at finde et bedre tidspunkt at lade en ny person overtage min position.

Jagten gået ind på afløser

Plastindustriens formand Søren Ulstrup udtrykker stor taknemmelighed over for den rolle, Peter Skov har udfyldt i Plastindustrien. Søren Ulstrup siger:

– Vi er selvfølgelig kede af, at Peter stopper, for han har været den drivende kraft i det store arbejde, der er lagt i Plastindustrien de sidste mange år. Det skal Peter have enorm ros og stor tak for. Til sommer har han har været direktør i 15 år. Der er sket meget i branchen i den tid, og de forandringer har Peter håndteret forbilledligt. Peter har også skabt et yderst velfungerende sekretariat, nu i helt nye og inspirerende omgivelser, og jeg er sikker på, at det sekretariat vil være en stor hjælp for den ny direktør.

Søren Ulstrup fortæller, at processen med at finde Plastindustriens ny direktør er sat på skinner:

– Vi har i bestyrelsen valgt at nedsætte et udvalg, der arbejder med at finde Peters afløser, og arbejdet er allerede godt i gang.  Også selvom der er noget tid til Peter stopper. Senest har vi offentliggjort et jobopslag, og det er muligt at søge stillingen frem til den 11. februar. 

Læs mere under annoncen…###REKLAME###

Store forandringer under Peter Skovs ledelse

Plastbranchen har undergået store forandringer i den tid Peter Skov har været direktør. Han fortæller selv:

– I nullerne kom der ekstra kul på internationaliseringen, specialiseringen og konsolideringen. Plastindustrien har været med i udviklingen og bistået og inspireret via arbejdet med forretningsudvikling, som foreningen startede op for fem år siden.

– Her har vi hjulpet med at udnytte de muligheder, der opstod som følge af globaliseringen til at fremme vækst, innovation og indtjening i medlemsvirksomhederne. Det er noget af det arbejde, jeg er særligt stolt af at have været med til at udføre.

Mange opgaver til en ny direktør

Foruden forretningsudvikling har også miljøområdet fyldt meget i Peter Skovs år som direktør for Plastindustrien. Emner som kemi, arbejdsmiljø, genanvendelse og ressourceeffektivitet har været en stor del af foreningens arbejde. Både internt i dialogen med medlemmerne og eksternt i dialogen med politikere, embedsmænd, organisationer og hele den brede offentlighed.

De emner vil også blive en del af dagligdagen for en ny direktør, forklarer foreningens formand Søren Ulstrup:

– Omgivelserne stiller stadig større krav til vores branche, som samtidig er udfordret på konkurrenceevnen af elendige rammebetingelser. Det giver en ny direktør række spændende udfordringer. Vi skal fx sikre en fornuftig kemikalieregulering og samtidig demonstrere, at der allerede foregår en ansvarlig håndtering af kemi i industrien. Og så skal vi blive endnu bedre til at fortælle historien om plasts mange miljøfordele og bistå branchen med at rekruttere kvalificerede medarbejdere.

Søren Ulstrup siger videre:

– Vi har på det seneste givet vores kommunikation et kæmpeløft. Det vil være til stor hjælp for en ny direktør, der forhåbentlig også kan accelerere denne udvikling. Branchen skal se og høres, så politikere og embedsmænd og andre stakeholdere kender os og lytter til os.