Samarbejdsprojekt mellem kunst og plast forsøges videreført

I de seneste to år har PVC Informationsrådet samarbejdet med kunstnere, designere, museumsfolk og universitetsforskere med det formål at undersøge om mødet mellem mennesker fra så vidt forskellige vidensområder kan danne grobund for innovation/inspiration for alle parter. 

Del:

Af Ole Grøndahl Hansen, direktør i PVC Informationsrådet.

I de seneste to år har PVC Informationsrådet samarbejdet med kunstnere, designere, museumsfolk og universitetsforskere med det formål at undersøge, om mødet mellem mennesker fra så vidt forskellige vidensområder kan danne grobund for innovation/inspiration for alle parter.

Projektet gik under fællesbetegnelsen PRIMI – Plastics Research and Innovation for Museums and Industry. Projektet havde som sigte at kortlægge og udnytte kunstneres og designeres ekstreme anvendelse af plastmaterialer med henblik på at skabe innovation og vækst inden for kunst og design, plastindustri samt museernes konserveringsarbejde.

Læs mere under annoncen…###REKLAME###

Samarbejdet har givet resultater

Ved et møde i Industriens Hus den 22. november arrangeret af PVC Informationsrådet mødtes partnerne for sidste gang. Formålet var dobbelt. Dels skulle PRIMI-bogen lanceres, dels skulle partnerne drøfte, hvilke erfaringer de have høstet fra projektet.

Der var bred enighed om, at det utraditionelle projekt havde givet mange positive resultater. Alle – både kunstnere, designere, videnskabsfolk, industrifolk og museumsfolk – var enige om, at mulighederne for at skabe et PRIMI 2 burde underøges.

Baggrunden for beslutningen var blandt andet, at flere af partnerne havde erfaret stor international interesse for det utraditionelle partnerskab.