Plastmageruddannelsen rundede et kvart århundrede

Ikke-kategoriseret

I år er det 25 år siden, at det første hold plastmagere startede på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten. Det blev markeret med et jubilæum 10. december. Over 50 gæster havde lagt vejen forbi. Se billeder og læs mere her.

Del:
Fakta
  • En plastmager styrer og vedligeholder maskiner og robotter, kontrollerer kvaliteten af produkter og opdager og retter fejl i produktionen
  • Uddannelsen foregår på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten. Man kan også tage en uddannelse som voksenplastmager på AMU Syd i Ribe
  • Danmark er det eneste sted, uddannelsen findes
  • Plastindustrien i Danmark lover praktikpladser til alle unge, der vil uddannelsen
  • Læs mere om uddannelsen til plastmager.

Af Asbjørn Lindsø.

25 år.

Så lang tid er det siden, at verdens første hold plastmagere satte sig på skolebænken på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten. For at markere det havde både gamle elever og repræsentanter for den danske plastbranche fundet vej til et stort jubilæumsarrangement i Hadsten i dag den 10. december.

Den fireårige erhvervsuddannelse findes kun i Danmark. Det er derfor en ganske særlig uddannelse, der fylder rundt.

1.000 plastmagere

Allan Rasmussen er uddannelsesleder på plastafdelingen på Den jydske Haandværkerskole. Han lægger ikke skjul på sin stolthed over uddannelsen:

– Vi har gennem 25 år nu uddannet ca. 1.000 plastmagere. Det har været herligt at følge de mange unges udvikling fra grundforløbet til svendeprøve – både fagligt og personligt. Når man så efterfølgende møder nogle af de uddannede plastmagere flere år efter endt uddannelse, kan man ikke lade være med at være lidt stolt. Det er en fantastisk uddannelse vi har, og de uddannede plastmagere er bevis for, at vi gør det rigtige.

Læs mere under annoncen…###REKLAME###

 

Citat

Vi sætter stor pris på den nære kontakt til de involverede organisationer omkring uddannelsens udvikling og samarbejdet med virksomhederne om lærlingenes uddannelse. 

 

Henrik Øelund, direktør, Den jydske Haandværkerskole

 

Henrik Øelund, direktør på Den jydske Haandværkerskole, var blandt talerne på jubilæet. Han sætter stor pris på det gode samarbejde, der ligger bag uddannelsens succes:

– Vi er meget tilfredse med nu i 25 år at have huset plastmageruddannelsen. At vi er de eneste, der tilbyder uddannelsen i denne form, er med til at gøre det til noget særligt. Vi sætter stor pris på den nære kontakt til de involverede organisationer omkring uddannelsens udvikling og samarbejdet med virksomhederne om lærlingenes uddannelse. Og så er vi selvfølgelig glade for de mange dygtige lærlinge, som i overvejende grad bor her under deres skoleophold og dermed bidrager til vores unikke kostskolemiljø.

Uddannelsen er med til at sikre danske arbejdspladser

Senior director i LEGO-koncernen Anders Ravnskær talte også ved jubilæet. Ifølge ham er plastmageruddannelsen meget vigtig. Både for LEGO og for den danske plastindustri generelt:

– Danmark er et dyrt land at have en plastvirksomhed i. Derfor er det afgørende, at vi kan noget andet og mere, end de kan i andre lande. Vi skal simpelthen være dygtigere end dem. Her spiller uddannelsen til plastmager en afgørende rolle. Plastmagerne giver os nemlig et stort forspring, og uddannelsen er derfor helt klart med til at sikre danske arbejdspladser i branchen.

Tilbyder garanti for praktikplads

I en tid hvor manglen på praktikpladser er et større og større problem, skiller plastmageruddannelsen sig markant ud. Plastindustrien i Danmark er nemlig gået sammen for at give alle elever en læreplads. Anders Ravnskjær siger om praktikpladsgarantien:

– Som branche er vi helt afhængige af de dygtige faglærte unge – og de unge får bare en bedre uddannelse, hvis de kommer i praktik i en virksomhed. Derfor er vi gået sammen som branche og sagt, at hvis de unge vil plastmagerfaget, så skal vi nok sørge for, at der en praktikplads til dem.

Plastmager-jubilæum

Plastmager-tale

Plastmager-jubilæum-60