Fjern barrierer for genanvendelse – giv input til Miljøministeriet

Ikke-kategoriseret

Oplever du barrierer for genanvendelse? Har du ideer til nye løsninger? Så skriv til Miljøministeriet – de lytter i øjeblikket til alle forslag og bruger det i arbejdet med ressourcestrategien ”Danmark uden affald”. Høringsperioden løber frem til jul.

Del:

Af Lars Friis Farsøe

Miljøministeriet har netop åbnet op for at modtaget forslag og ideér til arbejdet med ressourcestrategien “Danmark uden affald” i forhold til den del af strategien, der handler om at nedbringe antallet af uhensigtsmæssige barrierer for genanvendelse.  

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse – lovgivning forhindrer øget brug af plast

Hvis du eller din virksomhed eller organisation kender til barrierer for genanvendelse og måske har forslag til nye løsninger, så skriv til danmark-uden-affald@mst.dk.

Plastindustriens miljøkonsulent Jakob Clemen opfordrer organisationens medlemmer til at komme med indspark:

– Det er en oplagt mulighed for Plastindustriens medlemmer at komme til orde. Vi ved fra en tidligere undersøgelse, at en række af vores medlemsvirksomheder oplever nogle kedelige og meget uhensigtsmæssige barrierer, der sætter en stopper for graden af plastgenanvendelse i Danmark. Nu har vi en oplagt chance for at påvirke lovgivningen i den rigtige retning.

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

Høringsperioden løber frem til jul

Formålet med den nye ressourcestrategi “Danmark uden affald” at forbedre genanvendelse og at ændre den måde, vi ser affald på. Det kræver store forandringer, og miljøministeren vil derfor gerne inddrage interessenterne og lytte til alle relevante stemmer i debatten. 

Så skriv – Miljøministeriet samler i høringsperioden indtil jul kommentarer og forslag, som dernæst bruger det i det videre arbejde med “Danmark uden affald”.

LÆS OGSÅ: Gylleflyder i genbrugsplast må ikke sælges i EU