Dansk virksomhed får tildelt en WorldStar

Ikke-kategoriseret

Emballagevirksomheden RPC Superfos er netop blevet tildelt den prestigefyldte WorldStar. Det er den internationale emballageorganisation World Packaging Organisation (WPO), der giver hæderen, og Superfos' emballage slog 249 andre produkter i kampen om prisen.

Del:

Af Lars Friis Farsøe

Taastrup-virksomheden RPC Superfos er blevet tildelt en såkaldt WorldStar pris for en skræddersyet emballageløsning af polypropylen med iltbarriere.

Repræsentanter fra 24 emballageforeninger og medlemmer af World Packaging Organisation (WPO) har fornylig bedømt hele 249 emballageprojekter fra 35 lande, som var med i opløbet om WorldStar Awards 2014.

Den prisvindende emballage er udviklet specielt til Bornholms, der er internationalt kendt for at producere konserves med fisk og skaldyr. Salgs- og marketingdirektør Søren Marcussen fra RPC Superfos var selvsagt meget tilfreds med at få tildelt en WorldStar fra World Packaging Organisation: 

– At modtage en WorldStar er et kæmpe skulderklap og en fantastisk begivenhed. Prisen understøtter vores stærke position inden for innovativ emballage og produktdesign, der reelt giver hele fødevarebranchen et ægte alternativ til traditionelle emballagematerialer. 

En løsning i særklasse  

De 24 repræsentanter i dommerpanelet var helt enige om, at den skræddersyede emballageløsning med iltbarriere fra RPC Superfos var de øvrige produkter i kategorien overlegen. Både i forhold til udførelse og innovation. 

RPC Superfos har udviklet en serie med fire typer plastemballage med den nye iltbarriereløsning. Den nye emballage erstatter dåser af metal i en større konverteringsproces af emballagen hos Bornholms. Den nye emballage sikre, at udvalgte fisk- og skaldyrsprodukter kan opnå to års holdbarhed i ved stuetempratur.

Læs mere under annoncen…###REKLAME###

Tre metoder samlet i et produkt 

I bund og grund er den unikke iltbarriere resultatet af at kombinere tre metoder, hvoraf den ene er at anvende råmateriale, der er godkendt til høje temperatuer, varmfyldning og autoklavering.

Dertil kommer indstøbte barriereetiketter, der dækker hele emballagen og endelig er der i midten af emballagen endnu mere barrieremateriale, som kan indstøbes takket være en særlig patenteret tokomponent sandwichkonstruktion.

De tre parametre kan justeres, så de passer til den type fødevare, der skal fyldes på emballagen og til den efterfølgende behandling, det pågældende fødevareprodukt har brug for.