Industrien investerer igen i maskiner

Der er stor interesse for at deltage på værktøjsmaskinudstillingen VTM 2014 i Odense til april. Allerede nu kan arrangørerne melde, at 85% af standarealet er solgt. Udstillingen har primært fokus på produktion i Danmark, eksport og uddannelse.

Del:

Af Lars Friis Farsøe.

Hjulene snurrer hurtigere og hurtigere i dansk industri. Det kommer bl.a. til udtryk ved interessen for at deltage på den store værktøjsmaskinudstilling VTM 2014 i Odense Congress Center til april. På nuværende tidspunkt er over 85 pct. af det totale udstillingsareal solgt, og det er et tydeligt tegn på, at optimismen og investeringslysten er vendt tilbage.

Produktion i Danmark er udstillingens overordnede tema. Derfor har arrangørerne, med Dansk Værktøjsmaskinhandler Forening og Brancheforeningen Værktøj og Værktøjsmaskiner i spidsen, i samarbejde med Udenrigsministeriet, besluttet at etablere et Eksport Torv.

Her kan industrivirksomheder møde Udenrigsministeriets eksportrådgivere fra Rusland, Norge, Sverige, Tyskland og England for at få information om mulighederne for at få gang i eksport af enten underleverandørarbejde eller færdige produkter.

Uddannelse er også et tema

Uddannelse er et andet af udstillingens helt centrale punkter. Derfor har man etableret samarbejde med Industriens Uddannelser og Syddansk Erhvervsskole om uddannelsen til industritekniker og værktøjsmager. Fokus er både eleverne i Folkeskolens afgangsklasser og de uddannede medarbejderes behov for ny viden. Skive Tekniske Skole, der står for en betydelig del af branchens efteruddannelser, præsenterer eksempelvis det nyeste indenfor 3D print af prototyper og fremstilling af værktøjer.

– I takt med, at maskinerne bliver mere og mere komplekse stiger kravene til de medarbejdere, der skal betjene dem. Vil vi fortsat have danske industriarbejdspladser, har vi alle et ansvar for at sikre, at industrien kan få den veluddannede arbejdsstyrke, den har behov for, siger messechef Krista Kristensen, Odense Congress Center.

Uddannelse, industriens fremtid, danskernes omstillingsparathed og branchens anvendelse af intelligente og automatiserede løsninger er sammen med produktion i Danmark temaerne for messen.

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

Fokus på måleteknik og laserskæring

Af andre aktiviteter på udstillingen kan nævnes et afsnit forbeholdt måleteknik og i et andet præsenterer Center for Avanceret bearbejdning DAMRC, hvordan det er muligt at omsætte den nyeste viden indenfor avanceret produktionsmetoder og materialer til praktiske løsninger. I et tredje afsnit har ATV Semapp fokus på bl.a. laserskæring.

Udstillingen, der er den eneste af sin art herhjemme tiltrækker formentlig også besøgende fra Norge og Sverige. Det er her de får en præsentation af de nyeste maskiner og værktøjer på det internationale marked. Fagudstillingen finder sted fra den 1. til 4. april 2014. For tre år siden samlede udstillingen godt 5.000 besøgende.