Ny fodersilo fra Tunetanken sikrer god foderhygiejne

Ikke-kategoriseret

En fodersilo er ikke bare en fodersilo. Det er i hvert fald indstillingen hos den jyske virksomhed Tunetanken A/S, der gennem 30 år har fremstillet siloer og tanke i glasfiberarmeret polyester til både industri og landbrug. Tunetankens seneste udviklingsprojekt inden for fodersiloer hedder ’Full Flow’, og konceptet sikrer, ifølge virksomhedens produktchef Arne Skøtt-Christensen, at gammelt foder ikke bliver hængende i siloen. 

Del:

Af Lars Friis Farsøe.

En af forudsætningerne for at drive en effektiv og succesfuld husdyrsproduktion er at have et overblik over, hvorvidt foderet i siloen er både sundt og friskt. Der er med andre ord et behov for et system, der sikrer en effektiv tømning af fodersiloen, hvor depoter af gammelt foder ikke får lov til at blive hængende eksempelvis langs silovæggene.  

Læs mere om virksomheden:

 

Hos Tunetanken, der beskæftiger ca. 40 ansatte i St. Andst i Vejen Kommune, har man udviklet et nyt koncept kaldet ’Full Flow’, der netop garanterer en god hygiejne i fodersiloerne:

– Full Flow’-konceptet sætter turbo på en række af de fordele, som der i forvejen er ved siloer i glasfiberarmeret polyester, hvor den meget glatte inderside og materialets store isoleringsevne kombineret med effektiv udluftning generelt giver mindre kondens i siloen, end man ellers kan opleve. I Full Flow konceptet kombineres disse egenskaber med en ny silobund og et kegleudtag, fortæller Arne Skøtt-Christensen, der er produktchef i Tunetanken.

Læs mere under annoncen…###REKLAME###

Siloen bliver tømt langs siderne

En fodersilo i glasfiberarmeret polyester fra Tunetanken med ’Full Flow’-konceptet adskiller sig fra andre siloer, da siloen med det nye kegleudtag og de glatte silovægge bliver tømt langs siden frem for i midten af.

Denne konstruktion medfører, at risikoen for fugtafsættelse bliver mindsket væsentligt, hvilket igen minimerer risikoen for dannelse af skimmelsvampe på foderoverfladen.

– Man får mindsket risikoen for, at foderet separeres i takt med tømning, fordi de dynamiske strømninger i siloen sørger for, at foderet under tømningen hele tiden opblandes. Der er heller ingen risiko for døde zoner med stillestående foder. Det giver størst mulig sikkerhed for optimal foderhygiejne, uddyber Tunetankens produktchef Arne Skøtt-Christensen.

Tunetanken leverer fodersiloer til landbruget i størrelsesordenen 13 – 75 m3.