”Det kunne da have været værre”

Ikke-kategoriseret

Som den første i plastmageruddannelsens 25-årige historie er det lykkes for Kent Elm Hansen fra Schela Plast at få topkarakter ved samtlige uddannelsens prøver. – Det kunne da have været værre, siger han selv.

Del:

Af Asbjørn Lindsø, Plastindustrien.

Syv prøver, syv 12-taller. Det er resultatet af Kent Elm Hansens anstrengelser på plastmageruddannelsen. Det udløste en guldmedalje, der blev overrakt ved svendeprøveafslutningen på Den jydske Haandværkerskole i juni. Det er første gang nogensinde, at det er sket i uddannelsens 25-årige historie. 

Det flotte resultat er da også gået landet rundt og blev sågar omtalt i TV2 Nyhederne. Hovedpersonen selv tager det hele med god portion jysk beskedenhed:

– Det kunne da være værre, svarer Kent Elm Hansen på spørgsmålet om, hvad han selv mener om bedriften.

Han lægger dog samtidig ikke skjul på, at resultatet ikke er kommet af sig selv:

– Der er jo ikke nogen dyb hemmelighed bag. Jeg har arbejdethårdt for det. Og så interesserer jeg mig for faget. Det er en nødvendighed. 

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

Direktør: Det er fantastisk

Kent Elm Hansen arbejder til daglig i Schela Plast i Ribe, der producerer blæsestøbte plastemballager som flasker og tuber til en bred vifte af forskellige kunder indenfor fx fødevare- og medicinalindustrien, personlige plejemidler og husholdnindsartikler. Virksomheden, der er en af de største af sin art i Danmark, beskæftiger omkring 50 medarbejdere og producerer ca. 80 mio. enheder på årsbasis.

LÆS MERE: Guldmedalje til ung plastmager gav national TV-omtale

 Adm. direktør i Schela Plast Steen Erlandsen er selvsagt stolt af sin medarbejder:

– Vi synes, det er fantastisk. Intet mindre. Vi var jo godt klar over, at Kent var en dygtig fyr, men at han skulle præstere et så ekstraordinært resultat – det skulle man vist være mere end almindeligt optimistisk, hvis man lige frem gik og regnede med.

LÆS MERE: Unge plastmagere er fremtidens arbejdskraft

Direktøren ser også resultatet som en anerkendelse af virksomhedens øvrige ansatte:

– Kent er kommet her til os med et åbent sind, mens jo ellers med en tom kasse. Så at han kan præstere så flot, det er også et resultat af, at vi har en rigtig dygtig stab i produktionen, der han kunne lære ham op. Og det er ikke for at tage noget fra Kent overhovedet, for at han evner at samle tingene op og bruge dem til at opnå et så enestående resultat, det 100 procent hans egen fortjeneste.

Læser videre som plastspecialist

Kent Elm Hansen forsætter efter sommerferien på uddannelsen til plastspecialist – den etårige overbygning for plastmagere. Det regner han med vil komme både ham selv og hans virksomhed til gode:

– Jeg håber på at få bygget lidt på. Jeg vil gerne kunne fungere som bindeled mellem forskellige dele af virksomheden, få lidt mere overblik og et bredere billede af produktionen i plastvirksomhed som vores. Jeg regner også med, at jeg gennem projekterne på uddannelsen kan medvirke til, at vi her på virksomheden hele tiden kan arbejde med at forbedre produktionen.

LÆS MERE: Plastspecialist sikrer markante besparelser hos Salling Plast

Selvom Kent Elm Hansens direktør står med en i forvejen særdeles kompetent medarbejder, mener han også, det er vigtigt at give sin plastmager endnu flere værktøjer ved tage plastspecialistdelen med. Adm. direktør i Schela Plast Steen Erlandsen siger:

Den gode tennisspiller træner jo også videre. Livet er en lang uddannelse, og man bliver aldrig helt færdigudlært. Når Kent er færdig som plastspecialist får vi en endnu dygtigere ansat, som vi kan inddrageendnu mere i nogle af de mere teoretiske overvejelser. Der ligger en udfordring for os som virksomhed i også at få udnyttet de nye kompetencer, men jeg er sikker på, at vi nok skal finde opgaverne.