Bayer fremstiller mobile doseringsenheder i high-tech plastik

Bayer MaterialScience har udviklet mobil doseringsenheder i en særlig polycarbonat-baseret plastik. De nye mobile doseringsenheder skal øge livsværdien for mennesker, der pga. sygdom regelmæssigt bliver nødt til at tage medicin. Konceptet bag de mobile doseringsenheder er, at patienterne skal bære dem på deres krop eller i deres tøj. 


Del:

Af Lars Friis Farsøe.

Bayer MaterialScience vil på K 2013 messen i oktober i Tyskland præsentere en lille mekanisk injektionspumpe, der passer komfortabelt ind i brystlommen. Patienter kan således administrere deres egen medicin med høj doseringsnøjagtighed. Det giver dem både mobilitet og sikkerhed.

Selvom den helt mekanisk drevne injektionspumpe endnu ikke har fået myndighedernes godkendelse, er den et godt eksempel på de muligheder, som mobile medicinsystemer giver.

– For at realisere pumpens kompakte design krævede det et high-tech materiale, som levede op til helt stringente krav og som er godkendt til dette brug, fortæller Dr. Berit Stange, der er ekspert i medicinske applikationer hos Bayer MaterialScience.

Makrolon® Rx viste sig at være særdeles velegnet til dette formål. Hele indkapslingen er lavet af dette materiale. På grund af materialets transparens kan patienterne straks kontrollere fyldningsniveauet af medicinen.

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

Bayer præsenterer også en insulinpen

Et andet produkt som bliver præsenteret K 2013 messen er en insulinpen lavet af Bayblend® M850XF polycarbonat-blanding. Denne lille enhed med størrelsen og udseendet af en kuglepen gør livet lettere for folk, der lider af diabetes, en udbredt sygdom i det moderne samfund.

De kan administrere den ønskede dosis af medicinen til sig selv på en enkel og brugervenlig måde. Plasten er især velegnet til sprøjtestøbning af tyndvæggede komponenter såsom dem, der anvendes her.

Alt materiale, der tilbydes af selskabet til den medicinske teknologi-sektor opfylder de biokompatible krav, oprettet af USP Class VI og ISO 10993-1 standarderne, og er godkendt til kontakt med kropsvæsker.