Se TV-indslag: Undervisningsmiljøpris til Den jydske Haandværkerskole

Ikke-kategoriseret

Den jydske Haandværkerskole har fået en fornem anerkendelse af skolens indsats for undervisningsmiljøet. Se TV-indslag fra prisoverrækkelsen i Undervisningsministeriet.

Del:

Af Asbjørn Lindsø.

Den jydske Haandværkerskole (DjH) i Hadsten modtog i går Undervisningsmiljøprisen 2013. Det foregik ved et stort arrangement i København, som børne- og undervisningsminister Christine Antorini var vært for. Prisen bliver givet til uddannelsessteder, der har gjort en ekstraordinær indsats for undervisningsmiljøet. Haandværkerskolen, der bl.a. huser plastmageruddannelsen, vandt i kategorien ”øvrig uddannelse”.

– Vi er taknemmelige for den fornemme pris og ser den som en anerkendelse for måden, vi driver skole på. Vi er især glade for, at den gives for skolen set som en helhed frem for blot et enkelt element, siger direktør på Den jydske Haandværkerskole Henrik Øelund.

Langt de fleste elever bor på skolen, der er opbygget efter det amerikanske campussystem: Undervisning, fritid, bespisning, bofacilliteter på samme adresse, hvor både kost- og dagskoleelever har adgang til skolen, dens aktiviteter og dens lokaler hele døgnet.

Eleverne udtrykker begejstring for modellen: Projekter kan gøres færdige på stedet, der er hjælp at hente, hvis de faglige udfordringer bliver for store, og kammeraterne bor lige ved siden af. Det afspejles tydeligt i elevtilfredshedsundersøgelsen, hvor alle elever giver deres vurdering af DjH, undervisnings-, fritids- og bomiljøet på skolen. Den gennemsnitlige score er 8 ud af 10 mulige.

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

Endnu bedre undervisningsmiljø

Med prisen fulgte en check på 25.000 kr. til at gøre undervisningsmiljøet endnu bedre.

– Vi skal nu have fundet noget godt at bruge pengene på, der gavner alle. Elevrådet og arbejdsmiljøudvalget på skolen sætter sig sammen og kommer med nogle ideer. Derefter laver vi en afstemning på skolens facebookside, så alle har mulighed for at involvere sig og give sit besyv med, siger Henrik Øelund.