Hans Ulrich takker af som formand

Ikke-kategoriseret

Efter otte år som formand for Plastindustrien er tiden inde til et skifte på posten. Jeg har været glad og inspireret over dette hverv og siger tak til foreningens medlemmer for den tillid og opbakning, jeg har mødt. Vores kommende formand Søren Ulstrup, Ulstrup Plast A/S, fortjener at nyde den samme opbakning.

Del:

Af Hans Ulrich, afgående formand for Plastindustrien.

Da jeg blev formand i 2005, var verdensordnen noget anderledes end i dag. Finanskrisen har skabt voldsomme udfordringer for alle europæiske lande og for det europæiske erhvervsliv. For høje danske lønstigninger i mange år i forhold til vesteuropæiske lande har betydet tab af dansk konkurrenceevne, og vores vildtvoksende offentlige sektor har betydet et vedvarende pres på høje skatter og afgifter. 65.000 industriarbejdspladser er forsvundet siden 2008, og et tilsvarende antal vil måske tabes frem mod 2020.

Det gør ondt på lille Danmark. Vi, som er tilbage i fremstillingsindustrien, er tvunget til at fokusere stærkt på udvikling og produktivitet for at overleve som virksomhed og være til gavn for medarbejdere, fædreland og velfærden. Heldigvis er regering og Folketing nu slået ind på rette vej, så fremtiden igen ser lysere ud.

LÆS MERE: Søren Ulstrup er ny formand for Plastindustrien

Plastbranchen har tidligere vist robusthed, når det gælder. Det er min opfattelse, at branchen som helhed står godt rustet til fremtiden med mange særdeles levedygtige virksomheder, som i tide har gjort hele Europa til deres hjemmemarked.

Jeg tillader mig også at mene, at Plastindustrien afleveres som en fintunet brancheforening i fin form og i nye inspirerende omgivelser. Sekretariat er bemandet med indsigtsfulde medarbejdere, som dagligt arbejder hårdt for at hjælpe os medlemmer med dels de nære opgaver, dels at varetage plastens politiske interesser. Derfor er der mange gode grunde til optimisme på branchens vegne.