Plastindustrien hylder igen arkitekt- og designstuderende med prestigefuld pris

Plastic Pavilion Student Award 2023 - fra venstre: Camilla Hedegaard Møller, leder af kandidatprogrammet Strategic Design & Entrepreneurship på The Royal Danish Academy, Otto Hallstrup & Santiago Rendon - finalister, Nicholas Davine - vinder og Laurits Thingholm - finalist.

For andet år i træk uddeler Plastindustrien Plastic Design Student Awards for at hylde arkitekt- og designstuderende, der arbejder med plast.

Del:

Plastindustriens studenterkonkurrence Plastic Design Student Award 2024 uddeler igen i år 20.000 kr. i vinderpris til arkitekt- og designstuderende fra de videregående uddannelser i Danmark.

Igen i år Lene Espersen med i juryen, der skal vurdere de indsendte projekter. Hun er tidl. adm. direktør for Danske Arkitektvirksomheder og nuværende bestyrelsesformand i Green Hub Danmark.

Foreningen ønsker at hylde innovation og kreativitet hos arkitektur- og designstuderende, der arbejder med plast som et centralt materiale i deres studieprojekter.

Konkurrencen er etableret af Plastindustriens for at udbrede samarbejdet og kendskabet til plastbranchen over for de mange arkitekt- og designstuderende på Danmarks universiteter og skoler.

Iværksætter Arendse Baggesen skal som medlem af dommerpanelet være med til at bedømme kandidaterne til Plastic Design Student Award.

Formålet med Plastic Design Student Awards er at række ud til den nye generation af designere og arkitekter, der spiller en vigtig rolle i at finde frem til fremtidens bæredygtige løsninger, hvor plast andre materialer anvendes ansvarligt.

Seniorkonsulent Rasmus Grusgaard er Plastindustriens repræsentant i dommerpanelet.

Dommerpanel vurderer projekter

Projekterne vurderes af et dommerpanel bestående af Lene Espersen, tidl. adm. direktør for Danske Arkitektvirksomheder og nuværende bestyrelsesformand i Green Hub Danmark, Arendse Baggesen, iværksætter og stifter, samt Plastindustriens seniorkonsulent Rasmus Grusgaard.

Foruden studerende fra Det Kongelige Akademi inviterer Plastindustrien arkitekt- og designstuderende fra landets andre danske akademier og universiteter til deltage.

Prisoverrækkelsen finder sted ved en reception for de studerende, deres venner og familier den 13. juni. Læs mere om arrangementet og tilmeld dig hér.

Vinderen af Plastic Design Student Award modtager 20.000 kroner.

Det er andet år i træk, at Plastic Design Student Awards bliver uddelt. Første gang var i 2023 under navnet Plastic Pavilion Student Award. Prisen afløste studiekonkurrencen PROJECT PLASTIC, som var målrettet ingeniører.

I 2023 gik Plastic Pavilion Student Award til projektet Clean Up Freetown . Bag projektet stod Emilie Victoria Ferraro Steuch, Kehong Song og Nicholas Davine fra CBS og Det Kongelige Akademi. De fik prisen for at adressere udfordringen med plastaffald i Freetown, Sierra Leone og præsentere en model for at genanvende plastaffaldet lokalt. Læs mere om projektet.