Næsten fuldt hus: Erhvervspraktikken i plastbranchen tiltrækker unge

Inden længe introducerer Plastindustrien den første uge med erhvervspraktik i plastbranchen. Der er kun få ledige pladser til praktikugen, som skal give deltagerne en sjov, social og fagligt spændende oplevelse med plast som omdrejningspunkt.

Del:

Erhvervspraktik i plastbranchen er et nyt initiativ fra Plastindustrien, som har til formål at gøre opmærksom på branchens muligheder og gøre plastens verden mere attraktiv for folkeskoleelever i 9. og 10. klasse. 

Derfor er der arrangeret en aktiv og sjov uge i praktik, hvor deltagerne kan få lov til at opleve plastbranchens mange facetter indefra – og ikke mindst i fællesskab med nye og gamle skolekammerater.  

Forløbet udføres i samarbejde med Den Jyske Håndværkerskole og plastvirksomheder i nærheden af Hadsten: Ide-Pró, Letbek, Zebicon, Davinci 3D og Berry Superfos. 

Kun 5 pladser tilbage

15 elever fra alle Danmarks landsdele har tilmeldt sig praktikken. Med plads til 20 elever i alt er der fem ledige pladser tilbage, som tildeles de hurtigste. 

Det er positivt, at der er stor søgning på praktikugen, på trods af, at det er første gang, den skal afvikles, siger Jo Dietrich, seniorkonsulent for uddannelse: 

– Vi har gjort vores bedste for at sammensætte et alsidigt, relevant og spændende program med forskellige aktiviteter og virksomhedsbesøg, så deltagerne kan få en mindeværdig, sjov og social oplevelse. Vi er meget glade for den store interesse for praktikugen, og jeg ser frem til at møde de unge mennesker og få nogle gode erfaringer med at afholde praktikken.  

Det skal de unge opleve

I løbet af erhvervspraktikken vil de unge blandt andet komme til at opleve: 

  • Besøg på forskellige plastvirksomheder med rundture i produktionen 
  • En opgave om innovation, 3D print og genanvendelse af plast, der skal løses i fællesskab i løbet af ugen 
  • Sjove aktiviteter hver dag og socialt samvær om aftenen 
  • En afsluttende fejring med deltagere, undervisere, virksomheder og familier – andre interesserede fra branchen er også velkomne (følg med på plast.dk når afslutningen på praktikken annonceres).

Deltagerne kommer til at bo på Den Jyske Håndværkerskole, hvor der bliver rig mulighed for at få et fællesskab og opleve en anderledes og social hverdag.  

Erhvervspraktikken finder sted i uge 12 og 47 og løber over fire dage, fra mandag til torsdag. 

Hvis du har spørgsmål til praktikken, kan du skrive til seniorkonsulent Jo Dietrich: jd@plast.dk.