Engelsk version af designguiden skal inspirere på europæisk niveau

Grundet stor efterspørgsel er Plastindustriens Designguide for plastemballager nu udkommet i en engelsk udgave. Målet er er at udbrede guidens anbefalinger på tværs af landets grænser og give inspiration til styrket cirkulær plastemballage på et europæisk niveau.

Del:

Designguide: Genbrug og genanvendelse af plastemballage til de private forbrugere er udkommet i en engelsk udgave. Foruden stor efterspørgsel på en engelsk version af designguiden er der været flere grunde til nu at få den gjort tilgængelig for den engelssprogede målgruppe, fortæller Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien:

– Vi har glædet os til at præsentere guiden på engelsk, blandt andet fordi der har været bud efter den fra flere europæiske partnere, internationale virksomheder og medlemmer. Designguidens indhold og anbefalingerne er ambitiøse og går efter at sikre mere genbrug og øget genanvendelse af plastemballager i høj kvalitet. Det er ikke kun relevant i Danmark, men i høj grad også i resten af Europa.

Christina Busk, som har været tovholder på udarbejdelsen af guiden, uddyber:

– Vi håber derfor, at designguiden kan inspirere og informere på europæisk plan, når der udvikles lovgivning med det formål at fremme genbrug og højkvalitets-genanvendelse i EU.

På radaren i EU

Denne designguide er den tredje og reviderede udgave af Designguide for genbrug og genanvendelse af plastemballager, som senest udkom i 2019 og på daværende tidspunkt kom på radaren i EU, forklarer Christina Busk:

– Europa-Kommissionen placerede guiden på sin liste over udvalgte, anbefalede europæiske designguides, og den var indstillet til flere europæiske priser. Derfor har arbejdsgruppen bag designguidens indhold, som består af hele værdikæden for emballage, haft blik for det store potentiale for at styrke cirkulær plastemballage på europæisk plan.

Designguiden indeholder blandt andet et overblik over den relevante lovgivning på emballageområdet og en tidslinje over forventet, kommende lovgivning, der skal implementeres i EU.

Den engelske version er tilgængelig i en digital version.

DOWNLOAD: Design Guide – Reuse or recycling of plastic packaging for private consumers – English