Ny erhvervspraktik i plastbranchen

Erhvervspraktik i plastbrancen

Plastindustrien er gået sammen med Den Jyske Håndværkerskole og har udviklet en fælles erhvervspraktik for folkeskoleelever, der har lyst til at lære mere om at arbejde på en plastproducerende virksomhed.

Del:

Artiklen er også bragt i Magasinet Plastforum – nr. 28 – 17. november 2023.

Der er behov for, at flere uddanner sig inden for plastmagerfaget. Derfor har Plastindustrien i samarbejde med Den Jyske Håndværkerskole udviklet et praktikforløb, der skal lokke flere unge til at interessere sig for plastbranchen. Praktikforløbet strækker sig over fire dage og henvender sig til elever i folkeskolens 9. og 10.klasse mellem 15 og 17 år. I løbet af de fire dage bor eleverne på Den Jyske Håndværkerskole, hvor de blandt andet skal lære om forskellige plastmaterialer og prøve kræfter med både 3D-print og forskellige praktiske eksperimenter.

Den Jyske Håndværkerskole

– Med et nyt praktikforløb på plastmageruddannelsen på Den Jyske Håndværkerskole håber vi, at vi kan tilbyde de unge en attraktiv og udfordrende erhvervspraktik, som både er engagerende, sjov og lærerig, og måske endda skaber nye venskaber for de unge. Forhåbentligt betyder det, at flere af dem på et senere tidspunkt i deres liv vil vælge en fremtid i plastbranchen, siger uddannelseskonsulent i Plastindustrien, Jo Dietrich.

Praktikugen begynder med en fælles opstart i Lalandia, hvor eleverne får en præsentation af plastbranchen og ugens program, før de skal kæmpe i 3-kamp i Lalandia for at blive rystet sammen.

Foruden forløbet på selve skolen, der blandt andet omfatter en gruppeopgave, som eleverne skal præsentere for alle den sidste dag, skal deltagerne også besøge en eller flere plastvirksomheder i området for at opleve, hvordan en kommende arbejdsplads i plastbranchen kan se ud.

Hele praktikforløbet afsluttes med en fejring, hvor eleverne får mulighed for at præsentere deres projekter for familie, venner og virksomheder.

– Vi håber, der er mange, der vil tage godt imod det nye tilbud. Vi har arbejdet hårdt på at sammensætte et forløb, der giver de unge nogle gode oplevelser med hjem og som forhåbentligt vækker en interesse for vores branche, siger Jo Dietrich.

Det nye praktikforløb afvikles første gang i uge 12 (18.-21. marts) 2024, og interesserede elever kan allerede nu tilmelde sig via hjemmesiden https://plast.dk/erhvervspraktik-i-plastbranchen/.

Der er i alt plads til 20 elever på holdet.