Hvem skal vinde Plastprisen 2022?

Tre tidligere Plastpris-modtagere. Hvem skal vinde Plastprisen 2022?

Jagten på nominerede til Plastprisen 2022 er i fuld gang. Hør fra tre tidligere vindere, hvad det har betydet at modtage prisen, som er foreningens hyldest til den ekstraordinære præstation i branchen. Du kan indstille en kandidat til årets Plastpris frem til den 31. marts.

Del:

Hvert år hædrer Plastindustrien en person, en virksomhed eller et produkt, som gør en ekstraordinær indsats og bidrager positivt til plastbranchens fremtid, og i år er ingen undtagelse.

I de senere år er Plastprisen blevet tildelt Aage Vestergaard Larsen A/S (2021), produktet Evolve by Faerch af Faerch A/S (2020), Camilla Haustrup Hermannsen fra Plus Pack A/S (2019) og Schoeller Plast A/S (2018).

Vi har talt med tre af de tidligere prismodtagere om, hvad det har betydet for dem og deres virksomhed at modtage Plastpris-statuetten og den hyldest, der følger med.

LÆS OGSÅ: Plastindustrien åbner for indstillinger til Plastprisen 2022

Et uvurderligt skulderklap

Genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S vandt Plastprisen i 2021 for deres innovative tilgang til konstant at udvikle nye løsninger der forbedrer genanvendelsen af plast i Danmark.

Gitte Buk Larsen, kreativ direktør i Aage Vestergaard Larsen A/S fortæller, at prisen både har kastet positiv presseomtale af sig og skabt en stemning af stolthed internt i virksomheden:

Det har betydet rigtig meget for vores virksomhed at få Plastprisen 2021. Ikke kun i forhold til den presseomtale, som umiddelbart følger med at modtage prisen – både på sociale og i trykte medier. Prisen giver også en stor glæde og følelse af, at vi anerkendes for vores 50 år lange indsats for at højne genanvendelsesgraden af plast i Danmark.

Vinder af Plastprisen: Aage Vestergaard Larsen A/S

Kreativ direktør Gitte Buk Larsen uddyber:

At få en sådan anerkendelse af ens branchekolleger er et uvurderligt skulderklap, som giver genlyd i hele branchen og i vores organisation. Det giver en ny energi hos os alle og en fortsat tro på, at vores arbejde er en vigtig del af den grønne omstilling.

I 2021 var det tredje gang, Aage Vestergaard Larsen A/S modtog Plastprisen, som tidligere er blevet tildelt den nordjyskes genanvendelsesvirksomhed i 2017 og 2009.

En betydningsfuld stemme

Camilla Haustrup Hermansen, vice adm. direktør i Plus Pack A/S, modtog Plastprisen i 2019.

Vinder af Plastprisen 2019: Camilla Haustrup Hermansen, Plus Pack A/S

Hun vandt for sin markante og synlige indsats for at fremme produktion af mere bæredygtig plastemballage – og konkret for at formulere Plus Packs vision om, at virksomheden i år 2030 vil levere 100% genanvendelige løsninger uden CO2-emissioner.

– Jeg oplevede prisen som branchens klare tilkendegivelse af, at ansvarlig produktion og cirkulære emballageløsninger hører hjemme på toppen af dagsordenen i vores branche.

Camilla Haustrup Hermansen supplerer:

– Jeg blev glad for anerkendelsen og kun mere motiveret til at blande mig i debatten herhjemme. Det forpligter til rent faktisk at byde ind med nye, cirkulære løsninger, der kan bidrage til reel grøn omstilling. Det er fortsat det, jeg fokuserer på og dér, jeg ligger mange kræfter.

Siden er Camilla Haustrup Hermansen blevet en endnu mere fremtrædende aktør for dansk erhvervslivs grønne omstilling. I november 2019 fik hun rollen som formand i klimapartnerskabet for affald, vand og cirkulær økonomi.

Vinder af Plastprisen 2018: Jan Bybjerg Pedersen på vegne af Schoeller Plast

Stolte medarbejdere

I 2018 løb virksomheden Schoeller Plast A/S i Regstrup med Plastprisen.

Virksomheden blev hyldet for sin synlige indsats for at promovere temaer som genanvendelse og cirkulær økonomi og flittige arbejde med at involvere sig i forskellige nyskabende projekter.

Jan Bybjerg Pedersen, direktør i Schoeller Plast A/S fortæller:

Vi var meget glade for at modtage Plastprisen i 2018 og fik blandt andet opmærksomhed i den lokale avis. Vi brugte prisen til at fejre internt med vores medarbejdere, at der bliver lagt mærke til det arbejde, som alle på holdet udfører til daglig. Vi fik et indtryk af, at det også gjorde vores medarbejdere stolte over at være ansat hos os.

Kender du vinderen af Plastprisen 2022?

Indstillingsvinduet er åbent til og med den 31. marts 2022.

Udover branchens hæder og påskønnelse modtager vinderen en statuette af kunstneren Markan Christensen og en check på 50.000 kroner. Læs mere på plast.dk/plastprisen

DOWNLOAD: Indstillingsskema til Plastprisen-2022