Unik fødevareemballage i genanvendt plast vinder Plastprisen 2020

Her ses Thomas Bak Thellesen (tv.), Director Group Sustainability & External Affairs hos Faerch og Torben Nygaard (th.), Country Manager hos Faerch, med Plastprisen 2020.

Plastprisen 2020 går til Evolve by Faerch, der er en unik fødevarebakke i plast fremstillet af genanvendte flasker og bakker. Holstebro-virksomheden har designet emballagen, så den også kan genanvendes til nye bakker i fødevarekvalitet.

Del:

Plastprisen blev indstiftet af brancheforeningen Plastindustrien i år 1987, og igennem årene har bl.a. LEGO Koncernen og genanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S vundet prisen.

Søren Ulstrup (yderst tv.), bestyrelsesformand i Plastindustrien og Thomas Drustrup (yderst th.), adm. direktør i Plastindustrien overrækker Plastprisen 2020 til Faerchs repræsentanter i form af Thomas Bak Thellesen og Torben Nygaard.

Formålet med Plastprisen er at hædre de personer, virksomheder og/eller produkter, der er særligt nyskabende og fremtidsorienterede.

Plastindustriens medlemmer – som hver især har stemt på deres favorit – har peget på, at Plastprisen i år skal tildeles Evolve by Faerch, der er en unik og bæredygtig emballageløsning

Evolve by Faerch er fremstillet af genanvendte flasker og bakker og kan genanvendes fuldt ud til nye monomateriale bakker i fødevarekvalitet – igen og igen.

Emballagerne fås i naturligt varierende farvetoner, da de repræsenterer affaldsstrømmen én-til-én. Det giver forbrugerne en visuel rettesnor, som gør det nemmere at vælge bæredygtig fødevareemballage, og det giver samtidig fødevarebrands og detailhandlere nye måder at differentiere sig på.

Søren Ulstrup, bestyrelsesformand i Plastindustrien, fortæller om prisudnævnelsen:

– Dette års prisvinder er et glimrende eksempel på, hvordan danske plastvirksomheder arbejder intenst med den grønne omstilling. Evolve by Faerch er et klart skridt på vejen mod at skabe en cirkulær økonomi inden for fødevareemballage.

Fra vestjysk tanke til handling med reelt europæisk aftryk

Thomas Bak Thellesen, Director Group Sustainability & External Affairs hos Faerch, kvitterer for hæderen:

– Vi er glade for anerkendelsen fra industrien, og vil fortsat fokusere på at udvikle cirkulære løsninger.

Jesper Emil Jensen, Regional CEO hos Faerch, uddyber:

– Hos Faerch arbejder vi altid på at udvikle vores forretning, og de løsninger vi sender på markedet. Et grundlæggende princip er, at ’man skal gøre noget’, og det gør man ikke ved at fremlægge tomme visioner og bruge flotte ord, men ved at tage arbejdshandskerne på og investere i det, man tror på. Fokus for enhver plastproducent skal derfor være at blive en reel del af den cirkulære økonomi.

Evolve by Faerch er fremstillet af genanvendte flasker og bakker og kan genanvendes fuldt ud til nye monomateriale bakker i fødevarekvalitet.

Jesper Emil Jensen, Regional CEO hos Faerch, siger afslutningsvis:

– Evovle by Faerch er et direkte produkt af, at vi i dag både er emballageproducent og genanvender, altså det første og sidste led i den cirkulære økonomi. Det giver unikke muligheder, der er til gavn for klimaet og miljøet, og samtidig giver det de danske og europæiske forbrugere mulighed for at vælge emballage, der er genanvendt og fuldt genanvendelig.

Ud over branchens hæder og påskønnelse modtager Faerch en statuette af kunstneren Markan Christensen og en check på 50.000 kroner.

De øvrige nominerede i år var 100% Recycled Flamingo (BEWiSynbra), Gravenhorst Plast, Letbek og PureSound (Bramming Plast-Industri).