Fiberline Building Profiles får hovedkontor i Fredericia

Lager med glasfiberprofiler
Fiberline Building Profiles producerer glasfiberprofiler til bygningskonstruktioner. Nu åbner virksomheden nyt hovedkvarter i Fredericia.

Fiberline Building Profiles åbner hovedkontor i Fredericia tæt på Lillebæltsbroen, herfra vil man skabe et nyt erhvervseventyr med en grøn og digital profil.

Del:

Historien om Fiberline, der producerer byggematerialer i glasfiber, går tilbage til 1979, hvor Thorning-familien grundlagde virksomheden i Nr. Bjert.

Sidenhen er det gået stærkt. Imens branchefolk kender virksomheden, kender borgerne i lokalområdet omkring Lillebælt den arkitektoniske bygning, der ses fra motorvejen ved Middelfart i dag.

Torben Rønlev, adm. direktør i Fiberline Building Profiles.

Nu ser et nyt selskab dagens lys med udgangspunkt i den rejse og DNA, som Fiberline har været på.

– Fiberline har årtier bag sig, men Fiberline Building Profiles er et helt nyt selskab, der er ejet 100-procent af Thorning-familien. Vi er i vækst indenfor byggebranchen med moderne og brancherevolutionerende produkter. Vi producerer til alt fra broer, køletårne, jernbanetrapper, platforme, gangarealer og så videre. I 2020 skilte man den division ud, der i dag er blevet en selvstændig enhed under navnet, Fiberline Building Profiles, fortæller adm. direktør Torben Rønlev.

Glasfiber giver mange fordele

Fiberline Building Profiles producerer glasfiberprofiler til bygningskonstruktioner, hvilket er populært og i vækst, fordi produkterne har en række fordele, man ikke finder i traditionelle produkter som stål, beton og træ.

Glasfiber har styrke som stål men vejer meget mindre, ligesom det heller ikke ruster eller rådner. Dertil har produktet en rigtig god bæredygtighedsprofil, hvilket gør det særligt attraktivt i fremtidigt byggeri, slår direktøren fast.

– Vi arbejder med kunder, der skal bruge vores produkter i krævende miljøer med for eksempel høj fugtighed eller kontakt med klor, saltvand og andre aggressive kemikalier, og selvom stål, træ og beton er glimrende produkter, står de ofte ikke distancen i disse miljøer. Glasfiberprofilernes holdbarhed gør dem velegnede, da de ikke kræver vedligehold i disse miljøer, siger Torben Rønlev.

Glasfiberprofiler er særligt velegnede til det krævende, fugtige miljø i køletårne.

17 medarbejdere har taget plads i Fredericia hos Fiberline Building Profiles, hertil kommer to sælgere på det tyske marked. Hovedkontoret på Strevelinsvej står for salg, marketing, finans og IT. Fiberline Building Profiles er i disse måneder ved at opbygge en produktion i Polen, hvor 18 mand allerede er ansat, det tal forventes at vokse til 75 i 2022.

Fredericia er et godt match

 Erhvervsdirektør hos Business Fredericia, Kristian Bendix Drejer er meget tilfreds med, at virksomheden har placeret sig i Fredericia, særligt fordi man styrker energi- og klimaagendaen.

– Jeg er altid glad for, at en spændende virksomhed åbner i vores område. Vi har haft stor succes med transport- og logistik, og den rejse fortsætter, men vi har satset benhårdt på bæredygtighed, klima og energi. Det passer desuden perfekt med vores Base of Energy. Jeg kan forestille mig noget der er sjovt at inkorporere i projektet her i den rejse. Derfor passer Fiberline Building Profiles godt ind i energi og klima, fortæller Kristian Bendix Drejer.

Torben Rønlev er meget tilfreds med, at hovedkontorvalget faldt på Fredericia. Han ser muligheder for at bidrage til lokalområdets grønne omstilling.

– Meget af det vi arbejder med, knytter sig til den grønne transformation, som Fredericia også er inde i. Vores virksomhed ligger i slipstrømmen af den udvikling, man ser i disse år, og derfor har vi blandt andet et stort fokus på, at digitalisering af vores forretning skal gøre det nemmere at både købe og bruge vores bæredygtige byggematerialer, siger Torben Rønlev.