Elektro-Isola fejrer 100-års jubilæum

Elektro-Isola 100 års jubilæum

Den 22. februar 2021 har Elektro-Isola A/S 100-års jubilæum. Det er tydeligt, at Elektro-Isola som familieejet virksomhed i dag lever videre på de grundværdier, som Valdemar Leth Christiansen oprindeligt indvævede i virksomhedens DNA.

Del:

Den 22. februar 2021 er det 100 år siden, at Elektro-Isola i Vejle blev stiftet.

Det grundlæggende forretningsgrundlag fra 1921 var baseret på presning af plader og vikling af rør inden for termohærdende komposit til elektroteknisk og mekanisk anvendelse. I dag er dette suppleret af ultrapræcis bearbejdning via CNC-maskiner og robotter, men grundværdierne er stadig de samme.

Ordentlighed, godt købmandskab, medarbejderfokus og dedikation til altid at gøre det bedre, lever efter 100 år stadig hos Elektro-Isola A/S.

Digital omstilling skal sikre de næste 100 år

Denne arv og historiske forpligtelse varetager Mads og Nicolai Leth Christiansen sammen med deres søster Ellen Leth Løkkegaard, i dag som ejere og repræsentanter for tredje generation af familien.

De tre søskende, der alle har haft deres gang på fabrikken gennem deres opvækst, overtog i 2017 E-I Holding A/S (Moderselskab for Elektro-Isola A/S), der i god ånd blev spaltet mellem søskendetrioen og deres fætre.

Mads Leth Christiansen, der også er bestyrelsesformand for Elektro-Isola A/S, fortæller, at ambitionen for de næste 100 år er klar. Virksomheden skal fejre endnu et stort jubilæum om 100 år:

– For at gøre Elektro-Isola klar til fremtiden, så må vi se på, hvordan markedet udvikles fremadrettet. Her er en digitaliseringsdisciplin i dag nødvendig, uanset hvad du som virksomhed producerer. Vores mål er selvfølgelig, at Elektro-Isola skal være gearet til at imødekomme de næste 100 år. Historien forpligter jo, og det er vores ansvar, at 100 års hårdt arbejde og kompetenceopbygning bliver videreudviklet og varetaget med respekt for alle dem, der har bidraget til, at vi i dag kan fejre vores 100-års jubilæum.

Elektro-Isolas fabrik
Elektro-Isola er lokaliseret i grønne omgivelser lidt syd for Vejle.

Generationsskifte og nye kompetencer

I forbindelse med generationsskiftet valgte den daværende Direktør Bent Henriksen, efter 35 år hos Elektro-Isola, at gå på pension.

I 2020 blev den nuværende direktør, Stig Krogh Pedersen, ansat. I kombination med en rotation i Elektro-Isola A/S’ bestyrelse, er det familiens hensigt, at de nytilførte kompetencer i samspil med virksomhedens 100 års erfaring, skal føre Elektro-Isola sikkert ind i startskuddet til de næste 100 år.

Et startskud, som direktør Stig Krogh Pedersen, er stolt over at stå i spidsen for:

– Det er en ære at bringe denne fantastiske virksomhed videre mod de næste 100 år. Alt det vi laver hos Elektro-Isola er lidt nørdet, og inden for en smal niche, som vi er specialiserede inden for. Vores komponenter udgør små men meget vigtige dele af store konstruktioner, og derfor udvikler vi vores materiale- og bearbejdningsmuligheder, så vi altid leverer komponenter af højeste kvalitet med højteknologisk udvikling bag. Og netop materialerne er essentielle for os, og det er vigtigt at forstå materialet og dets berettigelse, for at kunne udvikle virksomheden.

En historisk gentagelse med elektricitet i fokus

Da Valdemar Leth Christiansen stiftede Elektro-Isola i 1921, havde han i kraft af familiens store engagement i udviklingen af industrien i Vejle, de fysiske rammer til rådighed.

Han søgte derfor en samarbejdspartner, der kunne hjælpe ham med at udvikle grundlaget for den kommende virksomhed. Dette gjorde han via en annonce i Berlingske Tidende.

Berlingske annonce elektro-Isola
Valdemar Leth Christiansens annonce i Berlingske Tidende, hvor han søgte en samarbejdspartner.

Valdemar Leth Christiansen modtog mange forskellige henvendelser. Det var dog den fremadstormende elektrificering af samfundet, der først i 1870’erne var blevet udrullet på Manhattan, derefter i Paris i 1890’erne, og senere i resten af verden, der fik valget til at falde på udvikling af kompositmaterialer med elektrisk isolerende og mekaniske egenskaber.

Mads Leth Christiansen ser en interessant sammenhæng mellem den dengang tiltagende elektrificering og de strømninger, der ses i samfundsudviklingen i dag:

– Vi står overfor en meget spændende fremtid – lige så spændende, som da min farfar startede Elektro-Isola. I 1921 var elektricitet et af de helt store udviklingsområder, og i dag ses der i forbindelse med den grønne omstilling ligeledes en megatrend med at elektrificere industrier. Uanset hvad der elektrificeres, er der brug for elektrisk isolerende komponenter af højeste kvalitet.

Medarbejderne har en helt særlig status hos Elektro-Isola

For Valdemar Leth Christiansen var kernen i Elektro-Isola godt købmandskab, hårdt arbejde og alle de specialiserede medarbejdere, der var med til at føre disse værdier ud i livet.

For Mads Leth Christiansen er det også tydeligt, at netop medarbejderne og arbejdsmiljøet har en helt særlig status hos Elektro-Isola:

– Elektro-Isola har altid været kendetegnet ved, at folk bliver ved med at arbejde her længe. I år fejrer vi ikke kun virksomhedens 100-års jubilæum, men vi har også æren af at fejre vores 40-års jubilar nr. 40! Vi gør vores ypperste for at varetage medarbejdernes bedste, og i familien kigger vi derfor ud mod de næste 100 år for Elektro-Isola som familieejet virksomhed, så længe vi i familien fortsat kan bidrage positivt til medarbejdernes og virksomhedens udvikling.