Kapitalindsprøjtning skal sikre Fiberline yderligere vækst i vindsektoren

Fiberline har hovedkvarter i Middelfart. Nu har virksomheden fået en hollandsk bank som medejer.

Den hollandske bank ABN AMRO’s Energy Transition Fund opkøber 34 % af aktierne i den danske kompositproducent Fiberline Composites A/S. Med den nye medinvestor vil Fiberline have den finansielle styrke til at ekspandere sine aktiviteter inden for kompositpultrudering til vindmøllevinger.

Del:

Fiberline Composites A/S (Fiberline) har mere end tredoblet sin forretning i løbet af de sidste fem år og forventer at tredoble den igen i løbet af de næste fem år. Det er virksomhedens ambition at følge sine kunder globalt, hvilket indebærer etablering af produktionsfaciliteter på flere kontinenter.

Nu har den den hollandske bank ABN AMRO’s Energy Transition Fund (ABN AMRO ETF) opkøbt 34 % af virksomhedens aktier.

ABN AMRO EFT har en klar strategi, når det kommer til investering i bæredygtig teknologi, hvilket gjorde Fiberline til et naturligt match. Samtidig ledte Fiberline efter kapital til at kunne implementere deres ambitiøse vækststrategi og følge deres kunder globalt.

Peter Smit, investeringschef i ABN AMRO ETF, udtaler:

– Fiberline har vist, at de har succes med at få deres innovative materialer indbygget i verdens længste og mest avancerede vindmøllevinger. Denne forretning passer perfekt til vores strategi om at investere i virksomheder, der kan spille en nøglerolle i at sætte skub i omstillingen i energisektoren.

Fiberline er glade for deres nye medejer.

Adm. direktør Ole Arenfeldt Jensen fortæller:

Vi er stolte over at kunne tiltrække en stærk og seriøs investor. Vi ser frem til at accelerere vores vækststrategi for vindmøllevinger, hvor vi i tre årtier har været pionerer indenfor pultruderede glas- og kulfiberkomponenter. Mere avancerede vinger er nøglen til succes i vindsektoren. Efterhånden som vingerne bliver længere og mere avancerede, bliver pultruderede emner en uundværlig komponent.

Fuldt fokus på vind og ny stærk bestyrelse

Efter godkendelse vil Fiberline vælge en ny bestyrelse bestående af en række kendte navne fra den globale vindsektor, herunder den tidligere direktør i LM Wind Power, Marc de Jong, tidligere direktør i JSB, Frank V. Nielsen, samt tidligere indkøbsdirektør i Vestas og nuværende direktør i Jysk Energi, Lars Naur. Peter Thorning vil fortsætte i sin rolle som bestyrelsesformand, og Pieter Smit vil repræsentere ABN AMRO EFT.

Gennem en betydelig kapitalindsprøjtning og aktieopkøb fra Thorning-familien vil ABN AMRO ETF komme til at besidde 34 % af akterne i Fiberline Composites, som fremover vil dedikere sig 100 % til vindsektoren.

Anledningen benyttes samtidig til at oprette et selvstændigt selskab for Fiberlines byggeri-division. Dette selskab vil forblive i familien Thornings hænder og navngives Fiberline Building Profiles A/S.

Transaktionen skal godkendes af Bundeskartellamt (de tyske konkurrencemyndigheder).