Uddannelsesindsatsen viger ikke for corona

“Coronapandemien har ikke sat en stopper for vores flerstrengede indsats med at sikre danske plastvirksomheder bedre forudsætninger for at tiltrække dygtige medarbejdere.” – Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien.

Del:

Nedenstående er skrevet af Thomas Drustrup, adm. direktør i Plastindustrien – og indlægget af bragt i den seneste udgave af Magasinet Plast:

Coronapandemien har ikke sat en stopper for vores flerstrengede indsats med at sikre danske plastvirksomheder bedre forudsætninger for at tiltrække dygtige medarbejdere.

F.eks. har vi netop gennemført en online udgave af Plastic Engineering Day 2020, hvor rigtig mange studerende på videregående uddannelser fulgte med via skærmen.

Vi fik ved samme lejlighed også fundet vinderne af vores talentkonkurrence PROJECT PLASTIC.

Det er dog ikke kun i forhold til fx ingeniørstuderende, at vi arbejder med at gøre branchen attraktiv.

Bliv plastmager – og få en studenterhue

Som forening bruger vi mange ressourcer på at fortælle unge, deres forældre, uddannelsesvejledere m.fl., at der også er attraktive job- og karrieremuligheder, hvis man vælger at gå plastmagervejen.

Oplysningsindsatsen foregår på mange platforme lige fra Snapchat til Youtube over BlivPlastmager.dk.

Her kan branchens virksomheder hjælpe os rigtig meget ved at dele deres praktikpladsopslag med os, da ledige praktikpladser er et utroligt stærkt argument for at få flere til at vælge en fremtid i plastbranchen.

I øjeblikket har vi meget fokus på at fremhæve den nye EUX-uddannelseDen jydske Haandværkerskole, hvor man får både et svendebrev som plastmager og en studenterhue.

Det er vores analyse, at EUX-plastmageruddannelsen er med til at tale plast op, og det medvirker til at tiltrække andre og flere ansøgere til plastuddannelserne samlet set.

Husk at bruge branchens uddannelsestilbud

Der er mange fordele ved at efteruddanne sine medarbejdere i regi af AMU.

Både medarbejder og virksomhed får tilført nye og værdifulde kompetencer, hvorfor det er ærgerligt, hvis uddannelsesfokus ryger for langt ned af prioriteringslisten i en travl hverdag med corona.

Derfor vil jeg gerne slå et slag for brugen af AMU-systemet, da kursernes eksistens er afhængige af, at branchen jævnligt benytter sig af dem. AMU-kurserne inden for plast er for

Det seneste hold af plastspecialister fra Den jydske Haandværkerskole.

nyligt blevet gennemgået med tættekam, og der udbydes nu også en del flere kurser med garanti for gennemførsel.

I samme ombæring må danske plastvirksomheder heller ikke glemme plastspecialistuddannelsen, som er en plastfaglig videreuddannelse for plastmagere med fokus på ledelse og optimering af produktionsprocesser.

Industriens Uddannelser er i øjeblikket ved at justere indholdet af plastspecialistuddannelsen, så det er et godt tidspunkt at melde sig på banen, hvis man som plastvirksomhed har konkrete forslag til at gøre uddannelsen endnu mere aktuel og relevant.

Hvis jeres virksomhed ønsker at engagere sig yderligere i branchens arbejde med uddannelse og samtidig få lejlighed til værdifuld sparring med andre medlemmer på området, så kan jeg kun anbefale, at I deltager i Plastindustriens HR- og Uddannelsesnetværk ved at kontakte uddannelseskonsulent Jo Dietrich (jd@plast.dk).