Talentfulde studerende vil fremme genbrugsløsning i detailhandlen

Quang og Anton vandt PROJECT PLASTIC 2020 for deres opfindelse ’RackBox’ – en genbrugelig transportkasse til detailkæder, som de udviklede en prototype af i forbindelse med deres speciale på Industrielt Design på Aalborg Universitet. I år er de med i dommerpanelet.

Opfindelsen ’RackBox’ sikrede de to specialestuderende Quang Tran og Anton Malmkjær Møller sejren i dette års PROJECT PLASTIC-konkurrence. Plastboksen er designet til transport af IT-udstyr, der skal til reparation, og den minimerer brugen af engangsplast samtidig med, at den forbedrer arbejdsmiljøet.

Del:

Quang Tran og Anton Malmkjær Møller fra Industrielt Design på Aalborg Universitet har i deres speciale udviklet et designkoncept i plast, som skal minimere brugen af engangsemballage i detailkæder såsom Elgiganten, Power og Bilka.

Deres projekt ’RackBox – Transporting TV’s for Service’ sikrede dem førstepladsen i talentkonkurrencen PROJECT PLASTIC 2020, der er arrangeret af brancheforeningen Plastindustrien.

Her præsenterede de på overbevisende vis deres opfindelse og fremviste en færdig prototype af ’RackBox’ i en 1:5 skala.

Bæredygtig løsning

Målet med opfindelsen er at tilbyde en holistisk og langtidsholdbar løsning, som kan styrke detailkæders grønne profil, hjælpe med at reducere dårlige arbejdsstillinger for deres lageroperatører, skære ned på udgifterne til engangsemballage og dermed reducere deres CO2-aftryk, lød det i gruppens pitch.

– Inspirationen til idéen kom, da jeg selv arbejdede hos Elgiganten og så, hvordan de pakkede fjernsyn på en uhensigtsmæssig måde. Der blev brugt store mængder af engangsemballage, og pakningen var besværlig for lagermedarbejderne. Det fik jeg lyst til at finde en løsning på, fortæller Quang Tran, vinder af PROJECT PLASTIC 2020.

Anton Malmkjær Møller, vinder af PROJECT PLASTIC, uddyber:

– Vores løsning er meget low-tech, hvilket gør det muligt at implementere den på markedet i morgen. Samtidig er den designet til at tilgodese de service- og lagermedarbejdere, som til daglig pakker fjernsyn i anstrengende og dårlige arbejdsstillinger. Vi slår to fluer med et smæk: vores opfindelse reducerer brugen af engangsemballage og gør livet nemmere for medarbejderne.

’RackBox – Transporting TV’s for Service’.

Realisérbar idé

Jakob Clemen, Technical Sales Engineer i plastvirksomheden Molytex, var en del af dommerpanelet. Han fortæller, at der var enighed om, at ’RackBox’ skulle vinde førstepræmien:

– RackBox løber med sejren, fordi gruppen præsenterer et overbevisende og køreklar koncept, som italesætter udfordringen med engangsemballage på en innovativ og forholdsvis simpel måde. Hvis de finder de rette samarbejdspartnere til projektet, tror jeg på, at RackBox kan realiseres inden for en relativt kort periode.

Med 1. præmien modtager Anton Malmkjær Møller og Quang Tran 25.000 kroner til videreudvikling af deres løsning.