Tantec leverer afgørende teknologi til danske plastvirksomheder

Tantec er i dag ejet af Kim Egede Saabye (tv.), Morten Thrane og en dansk investorgruppe. Foto: Tantec.

Tantec er en pioner inden for specialiseret teknologi til overfladebehandling af plast. Virksomheden har været en nøglespiller i industrien i mere end fire årtier. Som svar på den stigende efterspørgsel har Tantec netop udvidet sit hovedkvarter i Lunderskov.

Del:

Artiklen er også bragt i Magasinet Plast – nr. 27 – 29. september 2023.

Det var en dag fyldt med fest og glæde, da Tantec den 30. august kunne indvie sin spritnye produktionshal i Lunderskov.

Blandt deltagerne ved indvielsen var Plastindustriens adm. direktør, Thomas Drustrup. Hér flankeret af Tantecs CEOs og partnere Morten Thrane (tv.) og Kim Egede Saabye.

Gårdspladsen foran den nye bygning summede af aktivitet med food trucks og caféborde og der var rig lejlighed til at netværke og hilse på forretningsforbindelser og venner af virksomheden.

Dagen markerede kulminationen på den spændende rejse, som Tantec har gennemgået siden virksomheden i Lunderskov blev grundlagt tilbage i 1974.

I mere end 40 år har Tantec leveret banebrydende løsninger inden for overfladebehandling af plast og metal. Ved hjælp af elektriske spændinger kan Tantecs teknologi klargøre plastoverflader til for eksempel tryk eller andre efterbehandlinger som lim eller coating.

Siden 1974

CEO og partner, Morten Thrane forklarer:

”Tantec udvikler innovative plasma og corona løsninger til elektrisk forbehandling af plast- og metaloverflader. Det har vi gjort siden 1974 – og altid med fokus på at bruge vores erfaring, vores know-how og vores faglige passion til at løse hver eneste kundes unikke udfordring til perfektion med state-of-the-art-teknologi. Det er helt unikt, fordi vi er rådgivere fra start til slut. Det betyder, at vi er i stand til at levere løsninger, der tilpasset til den enkelte kunde.”

Tantecs teknologi går ud på at forbedre vedhæftningsevnen i materialer ved bl.a. at udsætte overfladen for elektriske spændinger. Foto: Tantec.

Verdensomspændende eksport

Tantecs hovedkvarter ligger i Lunderskov ved Kolding og herfra betjener virksomheden både slutkunder og samarbejdspartnere i hele verden.

Det sker blandt andet gennem agenter i mere end 25 lande og via Tantecs egne salgs- og serviceafdelinger i Tyskland og USA. Mere end 95 procent af Tantecs afsætning er således eksport. Siden etableringen i 1974 har teknologien inden for overfladebehandling udviklet sig betydeligt.

Allerede det første år leverede Tantec de allerførste anlæg til plasma- og corona-overfladebehandling. I 1987 etablerede virksomheden 1987 sit første salgskontor i USA.

I 1989 blev en ny fabrik opført i Lunderskov og i 1992 blev vacuum plasmabehandling introduceret som en ny teknologi.  Denne teknik bruger vakuumkamre til at udvide spændingsfeltet omkring de emner, der skal overfladebehandles.

I 1995 etablerede Tantec sit første salgskontor i Tyskland og i 2005 indtrådte Morten Thrane som ejer af Tantec. Efter en periode under udenlandsk ejerskab er Tantec i dag ejet af Morten Thrane, Kim Egede Saabye og en privat dansk investorgruppe. CEO og partner Kim Egede Saabye siger:

 

”Tantec har udviklet sig meget, mens vi har været i virksomheden. Vi har meget mere fokus på miljøvenlighed og mere fokus på plasma og coronabehandling fremfor brug af farlig kemi og flammebehandling. Vi har udviklet flere produkter og flere standardmaskiner, så vi hurtigere kan levere til flere, ligesom vi har øget vores fokus på kvalitet.”

Den 30. august blev den nye produktionshal indviet med et stort åbent hus-arrangement. Foto: Tantec.

Nye produktionslokaler

Den store efterspørgsel på Tantecs teknologi var årsagen til, at virksomheden i august kunne slå dørene op til helt nye produktionsfaciliteter. De tidligere lokaler var blevet for trange og virksomheden havde fået vokseværk.  Derfor blev der tilføjet en helt ny bygning på grunden i Lunderskov som nu giver endnu mere plads til at udvikle og producere Tantecs skræddersyede produkter til kunderne.

For at markere udvidelsen indbød Tantec d. 30. august til indvielse af de nye lokaler med et stort åbent hus-arrangement. ”Denne betydelige udvidelse af vores faciliteter markerer en vigtig milepæl i vores fortsatte vækst og engagement i at levere innovative løsninger til vores kunder,” skrev Tantec i invitationen.

”De nye produktionslokaler skal gøre os i stand til at imødekomme efterspørgslen på vores løsninger. Mange af dem har en størrelse, som kræver store lokaler. Det får vi nu, siger Morten Thrane.

Kim Egede Saabye fortsætter:

”Derudover betyder de nye faciliteter også bedre rammer for vores medarbejdere og hjælper os til at kunne imødekomme yderligere vækst. Lige nu oplever vi især en øget interesse i medical device industrien. Det er en tendens, der især begyndte under corona, men som vi har set vækste sidenhen.”